DECU NAM ZALUDEO TIKTOK IZAZOV OD KOGA JE JEDAN TINEJDŽER VEĆ UMRO! Jedu najljući čips i prže želudac - u svetu već zabranjen!

Autor:

Vesti

29.11.2023

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najljući čips na svetu došao je i u Srbiju i potpuno zaludeo mlade.

DECU NAM ZALUDEO TIKTOK IZAZOV OD KOGA JE JEDAN TINEJDŽER VEĆ UMRO! Jedu najljući čips i prže želudac - u svetu već zabranjen!

Foto: shutterstock

Među mladima postaje sve popularniji ekstremno ljut čips "Takis", za koji još uvek nismo tačno sigurni gde se može kupiti u Srbiji, ali prema informacijama na društvenim mrežama, cena mu se kreće oko 200-300 dinara. Veliki broj ljudi ga je nabavio iz inostranstva i snimio se prilikom isprobavanja, kako potvrđuju viralni snimci na mrežama.

Takis su grickalice koje imaju valjkasti i spiralni oblik, dolaze u različitim ukusima, pri čemu su neki od najtraženijih Fuego (izuzetno začinjen), Nitro (još ljutiji), Salsa Brava (salsa ukus), Zombie (sir i čili ukus) i Wild (ljut ukus).

Osnovni sastojci Takis grickalica uključuju kukuruzni griz, biljno ulje i začine koji im daju prepoznatljiv ukus i ljutinu. Fuego i Nitro se smatraju najekstremnije začinjenim i često se pojavljuju u izazovima na društvenim mrežama, kao što su "Takis Challenge" ili "Takis Roulette".

Na internetu su se pojavile tvrdnje da Takis može izazvati čireve i rak. Međutim, ove tvrdnje su opovrgnute, iako su lekari upozorili da preterana konzumacija može izazvati gastritis i druge probleme sa želucem.

 

 

Cilj izazova je da tinejdžeri ili neko koga izazovu dokažu da mogu da izdrže njegovu ljutinu.

Jedan tinejdžer umro

Popularan TikTok izazov završio se tragično za porodicu tinejdžera iz američke države Masačusets. Bostonska televizija izvestila je da je 14-godišnji Haris Volobah umro u septembru samo nekoliko sati nakon što je učestvovao u izazovu sa ljutim čipsem u školi.

Lekari su objasnili kako prevelika količina kapsaicina, jedinjenja odgovornog za ljutinu čili papričica, može izazvati bolove u grudima ili lupanje srca.

- Ponekad vidimo ljude koji imaju jak bol u grudima ili osećaju lupanje srca. Dakle, čitav niz problema koji su povezani sa ovim izazovom - objasnila je dr Loren Rajs. 

 

@brutamerica A 14-year-old died a few hours after eating the world’s hottest potato chip. #onechipchallenge #fyp #spicychallenge #spicy ♬ original sound - Brut.

 

Prošle godine TikTok je na sve video snimke o One Chip Challenge-u stavio napomenu da učešće u ovoj aktivnosti može da izazove ozbiljne posledice, a izazov je zabranilo i nekoliko škola u Americi nakon što su njihovi učenici završili u bolnici nakon što su konzumirali najljući čips.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading