DECA PRIMLJENA SA OZBILJNIM PROMRZLINAMA, INTERVENISALI PLASTIČNI HIRURZI! Novi OPASAN TikTok izazov zaludeo mlade!

Autor:

Vesti

26.11.2023

09:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plastični hirurzi širom sveta sve više su zabrinuti zbog novog TikTok izazova koji je doveo do više slučajeva promrzlina među mladima.

DECA PRIMLJENA SA OZBILJNIM PROMRZLINAMA, INTERVENISALI PLASTIČNI HIRURZI! Novi OPASAN TikTok izazov zaludeo mlade!

Foto: pexels.com

U bolnici Victoria Infirmary u Njukaslu, u Engleskoj, prijavilo se skoro 70 ljudi, od kojih neki imaju samo deset godina, sa ozbiljnim povredama izazvanim ovim izazovom.

Dezodorans kao uzrok promrzlina

Istraživanje je pokazalo da je ovaj problem prouzrokovan novim TikTok izazovom u kojem mladi ljudi snimaju sebe kako prskaju dezodorans po koži iz blizine. Nalet aerosola dezodoransa na udaljenosti od samo pet centimetara može da smanji temperaturu kože za više od 60 stepeni Celzijusa, što može dovesti do ekstremnih promrzlina.


Plastični hirurg dr Konor Barker ističe da je uticaj društvenih medija na mlade ljude ogroman i da je pre dvadeset godina opekotine od hladnoće bile gotovo nezapamćene. On naglašava da je potrebno upozorenje na bočicama dezodoransa o potencijalnim ozbiljnim povredama koje mogu biti prouzrokovane prskanjem dezodoransa blizu kože.

Upozorenje lekara

Desetogodišnja devojčica iz Hertfordšira završila je na plastičnoj operaciji nakon što je prskala dezodorans na svoju kožu, inspirisana upravo ovakvim videom na TikToku.

Hirurzi upozoravaju da zarastanje ovakvih povreda može potrajati i do dve godine, naglašavajući da je ovo alarmantan problem koji zahteva hitnu reakciju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading