PATRIJARH PAVLE JE TVRDIO DA OVA HRANA LEČI! Stalno ju je JEO, a danas nije NIMALO POPULARNA!

Autor:

Vesti

24.11.2023

17:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U hrani je u stvari prerađena sunčeva energija i ona se ne sme razbacivati. Dok tako čovek jede i hrani se, sve je normalno. Ali kad počne da jede radi uživanja, a ne zbog nadoknađivanja energije, onda prelazi na drugi kolosek, govorio je patrijarh Pavle.

PATRIJARH PAVLE JE TVRDIO DA OVA HRANA LEČI! Stalno ju je JEO, a danas nije NIMALO POPULARNA!

Foto: Tanjug

Pokojni patrijarh Pavle često je, kako je isticao, konzumirao sok od paradajza i koprivu.

Sveža kopriva je oduvek bila popularna među ljudima jer se veruje da „jača krv“. Bogata je gvožđem, što je čini veoma korisnom kod anemije, bledila, nedostatka energije i brzog umaranja. Osim gvožđa, kopriva sadrži i vitamine C, K, D, B2 i B5, kao i magnezijum i silicijumovu kiselinu, poznatu kao mravlju kiselinu, koja je odgovorna za žarenje.

Takođe, postoje tvrdnje da kopriva pomaže kod različitih bolesti, ali je važno napomenuti da je neophodno biti oprezan prilikom branja koprive zbog aero zagađenja.


Sa druge strane, paradajz se smatra "rajskim voćem"! Paradajz je odličan izvor antioksidanasa i ukoliko želite da budete puni energije i zdravi, gotovo da nema boljeg voća od njega. Smatra se da je toliko dobar, da sprečava pojavu određenih oblika raka.

Koliko je patrijarh Pavle bio skroman kad je hrana u pitanju dovoljno ilustruje jedna njegova izjava.

- Nagon gladi je neprijatan, ali to je samo znak da je energija potrošena i da treba da se nadoknadi. U hrani je u stvari prerađena sunčeva energija i ona se ne sme razbacivati. Dok tako čovek jede i hrani se, sve je normalno. Ali kad počne da jede radi uživanja, a ne zbog nadoknađivanja energije, onda prelazi na drugi kolosek. Znači, u svemu se mora biti umeren.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading