OGNJEN IMA SVEGA ŠEST GODINA I DEVET DIJAGNOZA! Trpi tolike bolove da glavom udara u zid! MAJKA MOLI ZA POMOĆ, POTREBNO MU HITNO LEČENJE U INOSTRANSTVU!

Autor:

Vesti

24.11.2023

16:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ognjen Jerković, šestogodišnji dečak iz Grocke, već od svog rođenja suočava se sa teškim zdravstvenim problemima.

OGNJEN IMA SVEGA ŠEST GODINA I DEVET DIJAGNOZA! Trpi tolike bolove da glavom udara u zid! MAJKA MOLI ZA POMOĆ, POTREBNO MU HITNO LEČENJE U INOSTRANSTVU!

Foto: Privatna arhiva

Ognjen Jerković ima čak devet dijagnoza, a od rođenja vodi tešku borbu za život. Na samom porođaju pretrpeo je niz povreda, uključujući naprsnuće pluća, pucanje plućne membrane, slomljenje desne ruke na tri mesta i povredu grkljana prilikom intubacije.

Ove povrede su samo početak njegovih patnji, a kako navodi njegova majka, trenutno je potrebno 230.000 dolara kako bi otputovali u San Diego, gde je jedina bolnica spremna da pokuša da mu pomogne.

Ognjen je, kako je objasnila njegova majka, zbog teških povreda na porođaju čak tri meseca proveo na respiratoru, a sada, između ostalog muku muči i epileptičnim napadima, kojih ima i do 300 dnevno. Od bolova u glavu, koliko su jaki, dečak udara glavicom u zid.

- Ima tolike bolove kao da ga prži struja, a pored toga ima epilepsiju, sklerozu na mozgu, autizam, oštećenje mozga, trombofiliju, hemofiliju, astmu i još mnogo drugih dijagnoza. Samo još dvoje dece na svetu ima problem kao on - počinje priču njegova majka i dodaje.

- Molim da nam se finansijski pomogne. Putujemo 25. novembra u San Diego, u jedinu bolnicu koja je prihvatila da nešto pokuša da uradi sa Ognjenom - rekla je zabrinuta majka za Telegraf. - Mi ne možemo da dobijemo od države pomoć zbog toga što naši lekari ne znaju za ovu  bolest. On pije čak 31 lek svakodnevno i opet mu je život konstatno ugrožen.


 

EVO KAKO MOŽETE POMOĆI

 

Slanjem SMS poruke 15 na 3800

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001470955-05

Uplatom na devizni račun: 160-6000001475666-34

IBAN: RS35160600000147566634

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom putem Paypala na linku: Paypal

Uplatom putem kartice na linku: E-donacija

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading