Festival dokumentarnog filma Serbiana stiže u Ekvador

Autor:

Vesti

24.11.2023

14:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kulturni most između dva sveta.

Festival dokumentarnog filma Serbiana stiže u Ekvador

Foto: Bojan T. Dragićević

Ekvador će po prvi put postati domaćin jedinstvenog kulturnog dogadjaja u Latinskoj Americi. 

Festival dokumentarnog filma Serbiana sprema se da obogati duhovnu i umetničku scenu ove zemlje. Ovaj filmski festival nastao je kao ideja producenata i kulturnih radnika Bojana Dragićevića i Milana P. Kićevca, a po blagoslovu Episkopa buenosaireskog i južnocentralnoameričkog Kirila. Domaćin ove kulturne manifestacije je Arhimandrit Rafailo i manastir Blagoveštenja Presvete Bogorodice u Gvajakilu.

Činjenica da će se ovakav kulturni događaj održati u Ekvadoru, u Gvajakilu, predstavlja istorijski trenutak, jer je Serbiana prvi festival srpskog dokumentarnog filma u ovoj prelepoj južnoameričkoj zemlji. Festival će se odvijati krajem meseca novembra meseca nudeći publici mogucnost da se upozna sa srpskom kinematografijom i proširi svoje znanje o kulturi, tradiciji, istoriji...

Posebna pažnja posvećena je prevođenju svih filmova na španski jezik kako bi publika mogla da uživa u ovim dragocenim ostvarenjima. 

Serbiana će tako postati ne samo most između Srbije i Ekvadora već i prilika za razmenu kulture, istorije i umetnosti između ova dva naroda.

Očekuje se da će ovaj događaj biti jedinstveno iskustvo za sve posetioce i da će doprineti globalno kulturnom dijalogu.

Značaj ove jedinstvene kulturne manifestacije i njen doprinos prepoznalo je i Ministarstvo kulture Srbije koje je podržalo ovaj projkat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading