SRPSKI REŽISER GOSTOVAO U TOLSTOJEVOM DOMU! Kusturica: U Rusiji ću snimati ruski film!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novo ostvarenje će se zvati "Lavr" i biće snimano u Rusiji.

SRPSKI REŽISER GOSTOVAO U TOLSTOJEVOM DOMU! Kusturica: U Rusiji ću snimati ruski film!

Foto: youtube.com/printscreen

Jedan od najvećih srpskih režisera Emir Kusturica najavio je snimanje novog filma. Ovu ekskluzivu otkrio je sam Kusturica i to u memorijalnom muzeju Lava Tolstoja u Jasnoj Poljani u Rusiji.

Naslov filma će biti "Lavr", a biće snimljen prema istoimanem romanu čuvenog ruskog pisca Jevgenija Vodolazkina. Baš sa njim je Kusturica učestvovao na umetničkoj večeri koje je realizovano u okviru Prve škole filmske kritike koja je ponela ime velikog ruskog književnog kritičara Valentina Kurbatova.

Tom prilikom dva umetnika su govorila o svojim stvaralačkim planovima i aktuelnim temama u svetu sedme umetnosti, i zvanično najavili prvu zajedničku saradnju na filmskoj adaptaciji romana "Lavr".

- Film će biti na ruskom jeziku. Došao sam u Rusiju da bi snimao ruske filmove na ruskom. Roman Vodolazkina mi se veoma dopao, pa će se on naći u ulozi scenariste - otkrio je Emir Kusturica, režiser koji je osvojio dve "Zlatne Palme" u Kanu sa filmovima „Otac na službenom putu" i "Andergraun".

Srpski režiser je istakao i da je pred ruskom kinematografijom lepa budućnost, te da bogato naslede ruske književnosti treba iskoristiti za stvaranje novih igranih filmova. Interesantno je i da će se pisac Vodolazkin prvi put u životu oprobati kao scenarista, a u Jasnoj Poljani je otkrio da je Kusturica već odobrio prvu trećinu napisanog scenarija.

Pored najave filma na ovoj umetničkoj večeri je saopšteno da će doći do bratimljenja Jasne Poljane sa naseljem koje je podigao Kusturica, Drvengradom, o čemu je govorio savetnik predsednika Rusije za kulturu Vladimir Tolstoj.

Novo ostvarenje će se zvati "Lavr" i biće snimano u Rusiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading