VOJSKA SRBIJE POZIVA MLADE! Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka

Autor:

Vesti

23.11.2023

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kandidati će imati priliku da prođu dinamičnu vojnu obuku i pokažu patriotizam prema svojoj zemlji.

VOJSKA SRBIJE POZIVA MLADE! Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dobrovoljno služenje vojnog roka

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIĆ

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u 2024. godini.

Pozvali su sve zainteresovane mladiće i devojke koji u 2024. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem, da se prijave za dobrovoljno služenje, kao i za vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire.

- Kandidati će imati priliku da prođu dinamičnu vojnu obuku, pokažu patriotizam prema svojoj zemlji, a dobrovoljno služenje vojnog roka ujedno je i najkraći put ka sticanju zvanja profesionalnog pripadnika Vojske Srbije - navodi se u pozivu.

Uput kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka vrši se četiri puta godišnje u martu, junu, septembru i decembru, a uput kandidata na vojnostručno osposobljavanje dva puta godišnje u martu i septembru.

Buduće vojnike očekuje i mesečna plata koja iznosi oko 46.000 dinara. Sve one koji tokom dobrovoljnog služenja odluče da konkurišu za status profesionalnog vojnika očekuju skraćene i pojednostavljene procedure selekcije i prijema.

Ministarstvo odbrane podseća da je ostalo još malo vremena da se zainteresovani prijave za decembarski uputni rok.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading