ZBOG ŠTRAJKA POŠTARA NISU VAM STIGLI RAČUNI ZA STRUJU: Evo kako možete da ih platite bez odlaska u EPS - caka je u ovim brojevima koji se ne menjaju!

Autor:

Vesti

21.11.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani muku muče sa računima za prethodni mesec koji im nisu dostavljeni zbog štrajka poštara, ali postoji nekoliko načina kako možete da rešite ovaj problem

ZBOG ŠTRAJKA POŠTARA NISU VAM STIGLI RAČUNI ZA STRUJU: Evo kako možete da ih platite bez odlaska u EPS - caka je u ovim brojevima koji se ne menjaju!

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ, Shutterstock

Niste dobili račun za struju zbog štrajka poštara, ne umete da koristite aplikaciju EPS i nemate vremena da odete u centralu? Postoji još jedan način na koji možete platiti račun za struju. Naime, kako EPS ne menja broj na koji se uplaćuje novac, ali ni poziv na broj, dovoljno je da uzmete stari račun i unesete ove podatke, dakle, iste podatke u uplatinicu.

Foto: Danilo Mijatović

EPS ne menja broj računa i poziv na broj

Cifru možete da navedete istu kao prethodnog meseca, jer većina nas i zna  koliko troši mesečno u letnjim mesecima, a koliko u zimskim. Račun možete platiti u menjačnici ili banci. 

Pored ovoga, tu su i već pomenute opcije- putem aplikacije (EPS ili Infostan) ili da odete u neku od poslonica ovih JP i tražite da vam izdaju račun za prethodni mesec. 

Dejan Gavrilović, predsednik Udruženaj potrošača Efektiva, takođe je govorio o modelima plaćanja računa u vreme štrajka poštra. 

- Naime, građani mogu da odu i u poslovnice EPS-a i Infostana i da tamo dobiju informaciju koliki im je dug - kazao je Gavrilović, kao i da građani te račune mogu odmah u tim poslovnicama i da izmire, ali je pitanje koliko je njih u mogućnosti da odlazi u poslovnice i koliko su im one blizu, odnosno daleko.

- Pitanje je da li najstariji sugrađani i oni koji ne barataju internetom, mogu da se snađu u ovim promenama. Oni bi morali da idu u poslovnice, a to je opet maltretiranje za njih, jer ako oni dolaze da plate lično, opet tu imaju i neki dodatni trošak. Zbog toga bi to moglo da se "prebije" i da im se ne naplati zatezna kamata - dodaje on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading