POZNATO GRČKO OSTRVO NA UDARU ZEMLJOTRESA! Omiljena destinacija mladih iz Srbije SE ZATRESLO!

Autor:

Svet

21.11.2023

11:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dubina žarišta se nalazi na 10 kilometara.

POZNATO GRČKO OSTRVO NA UDARU ZEMLJOTRESA! Omiljena destinacija mladih iz Srbije SE ZATRESLO!

Foto: shutterstok

Zemljotres

Nakon što je grčko ostrvo Zakintos pogodio zemljotres jačine 3,9 stepeni Rihterove skale, još uvek nema informacija o eventulanom materijalnom oštećenju ili povređenima. Prema podacima iz seizmološkog zavoda, dubina žarišta se nalazi na 10 kilometara, dok je epicentar lociran pet kilometara zapadno od Litakije.

Zemljotresi su uobičajena pojava na ostrvu Zakintos, koje se nalazi u Jonskom moru u Grčkoj. Ovo ostrvo je poznato po svojoj lepoti i bogatoj turističkoj ponudi, a godišnje ga poseti veliki broj turista. Međutim, uprkos čestim zemljotresima, ostrvo nije doživelo veću štetu i turisti ga i dalje posećuju u velikom broju.

Međutim, ovaj poslednji zemljotres je izazvao veliku zabrinutost kod stanovnika ostrva, koji su navikli na ovakve pojave, ali se ipak svaki put plaše da će biti jači od prethodnog. Prema rečima lokalnih stanovnika, ovaj zemljotres je bio veoma jak i trajao je nekoliko sekundi, što je izazvalo paniku među ljudima.

Stručnjaci ističu da je dubina žarišta na 10 kilometara, što je relativno plitko, ali da to ne mora da znači da će šteta biti velika. Takođe, naglašavaju da je važno da se građani pridržavaju mera opreza i da se pridržavaju uputstava za postupanje u slučaju zemljotresa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO


 

 

 

Komentari (0)

Loading