OTIŠAO JOŠ JEDAN HEROJ SA KOŠARA: Kapetan Ćira izgubio bitku na VMA

Autor:

Vesti

20.11.2023

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju je, na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu, posle kraće i teške bolesti, u 54.godini, preminuo major u penziji Aleksandar Ćirić Ćira iz Kruševca.

OTIŠAO JOŠ JEDAN HEROJ SA KOŠARA: Kapetan Ćira izgubio bitku na VMA

Foto: Privatna arhiva

Aleksandar Ćirić je rođen 1970.godine u Kosovskoj Mitrovici. Posle osnovne i srednje škole u rodnom mestu, prvo je završio Školu rezervnih oficira pešadije u Bileći, a potom 1991. godine i Vojnu akademiju Kopnene vojske u Sarajevu. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije, bio je sve do penzionisanja u maju ove godine. 

Kao oficir herojske 125. motorizovane brigade Ćirić je bio učesnik Bitke za Košare, tokom NATO agresije 1999.godine, u kojoj je i ranjen. Prethodno je bio i učesnik oružanih sukoba u Sloveniji i Hrvatskoj. Za ratne i vojne zasluge odlikovan je Medaljom za zasluge i Vojnim spomen-medaljama. Poslednje, skoro, dve ipo decenije živeo je u Kruševcu.

Sahrana penzionisanog majora Aleksandra Ćirića biće obavljena u sredu u 14 časova, na Novom groblju u Kruševcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Перо

21.11.2023 12:17

Вјечна ти слава. Саучешће породици. Хвала ти