MARIJA JE SVOM DEČKU DONIRALA BUBREG! Najlepša priča koju ćete danas pročitati: "Naša ljubav je jedinstvena..." (FOTO)

Autor:

Vesti

09.11.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Naša ljubav je jedinstvena i retko ko ima priliku doživeti tako snažnu povezanost u životu. Kada se Marija odlučila da postane moj donor, osećao sam strah jer nisam želeo da trpi bilo kakvu bol zbog mene. Razmišljao sam čak o odustajanju od transplantacije, ali Marijina upornost, podrška i ljubav nadvladale su sve moje strahove. Na kraju smo zajedno odlučili da preduzmemo ovaj korak. Sada osećam ogromnu sreću jer je Marija doslovno postala deo mene!"

MARIJA JE SVOM DEČKU DONIRALA BUBREG! Najlepša priča koju ćete danas pročitati: "Naša ljubav je jedinstvena..." (FOTO)

Foto: Facebook

Ova ljubavna priča doživljava vrhunac 3, novembra, kada je Miloš Marković (30) iz okoline Lajkovca podvrgnut transplantaciji bubrega, a donor je bila njegova devojka Marija Milojković (31). Ovaj hrabri par trenutno se oporavlja nakon uspešne operacije koja se odvila u turskoj klinici "Medical Park Florya" u Istanbulu i osećaju se dobro.

Lista čekanja i mučne dijalize

 

Devet godina, Miloš Marković iz Strmove kod Lajkovca, suočavao se s hroničnim oboljenjem bubrega i zapaljenskim bubrežnim sindromom. Od 2018. godine, redovno je podvrgavan dijalizi tri puta nedeljno, svaki put po četiri sata.

Ko nije išao na dijalizu, ne zna kakvo je to mučenje za čoveka. Posle toga ste iscrpljeni, a od bolova nemate snage ni da pričate. U Srbiji sam bio na listi čekanja za transplantaciju bubrega skoro pet godina ali nije bilo adekvatnog organa za mene, a moje stanje je postajalo sve gore. Marija više nije mogla da gleda kako se mučim i predložola je da uradimo analize o podudranosti. U početku nisam prihvatao njen predlog jer mi je bilo teško da ona pati zbog mene, ali nakon meseci ubeđivanja, doneli smo odluku - priča Miloš za Informer.

Republika

Foto: Facebook

Miloš Marković i Marija Milojković

Kako nije bio u mogućnosti da sami plate transplantaciju i lečenje u inostranstvu, obratili su se Fondaciji "Budi human" gde je zahvaljujući dobrim ljudima i u saradnji sa agencijom iz Niša prikupljen novac i organizovan odlazak u Tursku.

Brzo se sve izdešavalo. Uradili smo preglede i analize krvi, ispostavilo se da smo Marija i ja podudarni. Zakazali su operaciju i sve smo završili u petak, a hvala Bogu prošlo je u najboljem redu. Imam bolove i rez od operacije je baš veliki, pa sam bio na intezivnoj nezi 24 sata. Sada se bolje osećam, mogu da šetam, pijem dosta tečnosti i imam specijalnu ishranu, ali uz redovnu terapiju imaću jedan sasvim pristojan život. Sve osim dijalize je dobro, dolaziću na kontrolu u Tursku i nadam se samo najboljem - kaže Miloš i dodaje da će prema rečima doktora biti otpušten iz bolnice do 18. novembra, nakon čega sledi period oporavka kod kuće.

Imaju planove za budućnost

Marija i Miloš žive u Lajkovcu u porodičnoj kući, a imaju i svoj privatni biznis koji se nalazi u Lazarevcu i bave se dekoracijom proslava. Prema njegovim rečima, planovi za budućnost ne izostaju.

Imamo mnogo planova, želimo i brak i decu, planiramo da proširimo i biznis. Kada ima poštovanja, sloge i ljubavi, ne postoji problem koji ne može da se reši. Samo da se oboje oporavimo i krećemo u neki bolji život - napominje Miloš.

Junakinja cele priče je i Marija Milojković koja kaže da se dobro oporavlja nakon operacije i da se oseća presrećno jer je uspela da vrati Milošu osmeh na lice. Ova hrabra i skromna žena nije odustajala ni kada je bilo najteže.

Ne smatram da sam uradila ništa preveliko, to je prosto bilo normalna reakcija. Bila sam odlučna da mu pomognem jer nije lako živeti sa osobom koju volite i gledati kako pati, a on nema nikog od najbližih da mu pomogne. Zbog dijaliza je bio iscrpljen, trpeo je i velike bolove što je uticalo i na raspoloženje. Imao je i problema sa nizom povezanih bolesti usled oslabljenog imuniteta i pomoć mu je bila preko potrebna - kaže Marija koja će biti uz svog dečka sve vreme oporavka u bolnici.

Ona kaže da je ceo proces odlaska u Tursku trajao nešto više od dva meseca i da se ovom prilikom zahvaljuju svim ljudima dobre volje koji su učestvovali u prikupljanju novca.

- Otišli smo u Tursku na pregled 22. oktobra i odmah su nam rekli da ostanemo i završimo sve. Uradili smo analize krvi i na sudu uradili dokaz o tome da se ne radi o trgovini organa. Miloš je bio 24 sata na intezivnoj nezi, sada je u sobi gde se oporavlja i pije terapiju. Bubreg je odmah proradio i nadamo se da ce Miloš za dvadesetak dana biti pušten kući . Doktori kažu da je život sa jednim bubregom sasvim normalan - ističe Marija i dodaje da nakon oporavka planiraju potomstvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading