O DOKTORU SRĐANU DANAS PRIČA CELA SRBIJA! Svoju novembarsku nagradu donirao za lečenje sugrađanke!

Autor:

Vesti

08.11.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Srđan Ninković, specijalista ortopedske hirurgije i sportske traumatologije, odlučio se na nesvakidašnji, a human gest - da svojih 100.000 dinara koliko iznosi nagrada koju je dobio, ustupi za lečenje sugrađanke Aleksandre Dinić.

O DOKTORU SRĐANU DANAS PRIČA CELA SRBIJA! Svoju novembarsku nagradu donirao za lečenje sugrađanke!

Foto: Youotube, Privatna arhiva

Priča o doktoru obišla je celu Srbiju i region i svi mu danas aplaudiraju. "Jedan veliki gospodin i čovek pre svega i vrhunski doktor", kažu sugrađani koji su mu bili pacijenti.

Doktor Srđan Ninković, inače hirurg zaposlen u Kliničkom centru Vojvodine, dobitnike je ovogodišnje Novembarske nagrade koju dodetljuje Opština Sremska Mitrovica.

Novembarska nagrada je gradsko priznanje, a dodeljuje se građanima svake druge godine počev od 2009. godine, u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada.

 

 

Za nagradu u oblasti medicine doktora Ninkovića su predložili zadovoljni pacijenti.

- U pitanju je nagrada od 100.000 dinara koja se svake druge godine dodeljuje zaslužnim građanima opštine Sremske Mitrovice, ja sam je dao u humanirane svrhe, za lečenje devojke Aleksandre Dinić - počinje priču za naš portal doktor.

- Lično je ne poznajem. Već dugo živim u Novom Sadu, ali sam vezan za taj kraj, tu sam rođen i odrastao sam. Nisam ni znao da je u pitanju novčana nagrada, ali kada sam saznao, pitao sam prijatelje kome je tamo najpotrebnije. Saznao sam za Aleksandru, dobio broj njene sestre i tražio žiro-račun.-

"Da su mi pare na računu, osećao bih se loše"

Ovaj veliki čovek istakao je za Republiku da su ga za nagradu predložili pacijenti, a da je njemu bilo logično da istu prosledi za lečenje nekome kome je preko potrebna.

- Te pare koje dolaze kao priznanje od pacijenata koje sam lečio treba da idu onima kojima su potrebne. Govorili su mi mnogi da kada je ljudima voda iznad glave, doktorima je do brade. Ne bih se lepo osećao da mi je taj novac na računu - kazao nam je.

Aleksandrina sestra se zahvaljivala

Kada je stupio u kontakt sa Aleksandrom i njenom sestrom, zatekao ih je na putu, budući da ona svakog meseca odlazi u inostranstvo na terapije.

- Mnogo su zahvalne! Njena sestra se mnogo bori za nju, jer joj mesečno za terapije treba 19.000 evra. I moja porodica je mene podržala u ovoj odluci, tako da se ja jako lepo osećam - kazao je dr Ninković i dodao:

- Moj moto je "Uvek može bolje"! -

Pomozimo i mi Aleksandri

U maju mesecu 2022. godine Aleksandra Dinić (28) odlazi na magnetnu rezonancu zbog sve učestalijih i intenzivnijih glavobolja. Magnetna rezonanca pokazuje veliku promenu na mozgu nakon čega je hitno hospitalizovana.

Republika

Foto: www.budihuman.rs

Aleksandra Dinić

Aleksandri je u junu mesecu 2022. godine na neurohirurškoj klinici u Beogradu uzet uzorak za patohistološku analizu. Nakon par nedelja analiza je pokazala da se radi o visokogradnom difuznom gliomu, koji nažalost nije operabilan.

Dodatne genetske analize rađene u inostranstvu su pokazale da se radi o zloćudnom karcinomu - Glioblastomu WHO gradus 4.

Kako su sve opcije za lečenje u Srbiji iscrpljene neohodno je što pre nastaviti lečenje u inostranstvu na jednoj klinici gde će se nakon sprovedenih analiza odrediti ciljana terapija za Aleksandru a nakon toga i izraditi vakcine od njenog tumorskog tkiva.

Kako je u ovoj borbi vreme od ključnog značaja, porodica moli sve ljude dobre volje da svojim donacijama pomognu Aleksandri da pobedi ovu opaku bolest!

Sredstva su joj potrebna za lečenje u zemlji i inostranstvu, terapije, specijalističke preglede i analize, putne i troškove smeštaja tokom lečenja.

Da pomognete Aleksandri, upišite 1360 i pošaljite na 3030!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001468223-53

Uplatom na devizni račun:

160-6000001468323-44

IBAN:

RS35160600000146832344

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading