OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA SUTRA POČINJE RASPUST! Evo KAD se vraćaju u školske klupe

Autor:

Vesti

07.11.2023

14:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Školska godina za osmake se završava 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA SUTRA POČINJE RASPUST! Evo KAD se vraćaju u školske klupe

Foto: Shutterstock

Za osnovce i srednjoškolce u Srbiji sutra počinje mini-raspust, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu. Đaci se vraćaju u klupe u ponedeljak, 13. novembra, prenose Novosti.

Školskim kalendarom je predviđeno da se đacima u Vojvodini prvo polugodište završava u petak, 22. decembra, a za ostale nedelju dana kasnije, 29. decembra. Prvi "radni dan" u drugom polugodištu u vojvođanskim školama je 15. januar, u ostatku Srbije - 22. januar. Školska godina za osmake se završava 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda.

Novi mini-odmor od 10 dana sa vikendom, učenici će imati od 29. aprila do 6. maja.

Za učenike od prvog do sedmog razreda letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna. Školska godina za osmake se završava 31. maja, a 14. juna za učenike od prvog do sedmog razreda. Drugo polugodište za maturante gimnazija traje do 24. maja, a za učenike završnih razreda trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola do 31. maja. Svi ostali srednjoškolci sa nastavom završavaju 21. juna.

Sveti Sava i Vidovdan praznuju se radno, bez održavanja nastave, a Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu, Dan sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu i Dan pobede su nastavni dani, izuzev kad padaju u nedelju.

U našoj zemlji važe dva školska kalendara - jedan donosi Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i on se primenjuje u školama na teritoriji AP Vojvodina, a drugi utvrđuje Ministarstvo prosvete i on važi u ostatku Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading