SATANISTIMA SMETA SVETI LUKA? OGLASILI SE I POZNATI, SLOBA RADANOVIĆ: Neka se maskiraju i glume budale, ja se krstim s tri prsta i priznajem samo Svetog Luku

Autor:

Vesti

31.10.2023

21:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razočaran sam što se u zemlji Svetog Save slave praznici kao što je Noć veštica, poručuje protođakon Ljubomir Ranković.

SATANISTIMA SMETA SVETI LUKA? OGLASILI SE I POZNATI, SLOBA RADANOVIĆ: Neka se maskiraju i glume budale, ja se krstim s tri prsta i priznajem samo Svetog Luku

Foto: pixabay.com

I dok pravoslavni hrišćani 31. oktobra praznuju jedan od najvećih praznika Svetog Luku, koji ujedno i veliki broj porodica obeležava kao krsnu slavu, pojedinci se na sve načine trude da značaj ovog praznika umanje, forsirajući zapadni trend Noć veštica.

NEHRIŠĆANSKI TREND

Javnost je šokirala fotografija na društvenim mrežama na kojoj se u jednom beogradskom naselju vidi obešena lutka, koja očigledno ima cilj da najavi Noć veštica. Ovaj trend kod većina Srba nije prihvaćen, što se može zaključiti i na osnovu mnogobrojnih komentara ispod ove fotografije, koji na ovakve stvari gledaju kao na naručeni satanizam.

- Bolesno, danas se slavi Sveti Luka. E, moj rode pravoslavni, satanisti na delu. Molimo se bogu, mi koji smo normalni, da nas sačuva i zaštiti od ovog zla. Praštaj nam Bože. Čist satanizam, zlo i katastrofa. Mi smo toliko postali jadni da sve što nam bolesnici sa zapada serviraju mi prihvatamo. Nijedan hrišćanin, musliman, budista neće obeležavati ovaj satanistički praznik ili šta već - glasili su neki od komentara na društvenoj mreži Instagram.

Da je posredi nehrišćanski trend koji ima za cilj da oskrnavi veru i hrišćanstvo, smatra protođakon Ljubomir Ranković, koji za Srpski telegraf ističe da je veoma tužan zbog ovih stvari, koje se kod nas dešavaju.

Pismo ogorčene majke: Ne mešajte moje dete!

Na društvenim mrežama u Srbiji pojavilo se pismo majke D. M. iz Beograda, koja se obratila jednoj osnovnoj školi povodom proslave Noći veštica. Naime, majka je istakla da nije saglasna s tim da njeno dete bude učesnik u, kako je rekla, skrnavljenju pravoslavlja.

- Poštovani, povodom vaše sugestije da deca 31. 10. u školu donesu rekvizite kojim bi proslavljali američki satanistički praznik Noć veštica, koji direktnu vezu ima s nečistim silama i mrtvim ljudima, ovim putem vas obaveštavam da ja, kao roditelj, ne dozvoljavam da moje dete bude saučesnik u skrnavljenju pravoslavlja i Svetog Luke, koji se istog dana proslavlja kao krsna slava - navodi se u objavi i dodaje:
- Ovo nije Amerika, ovo je Srbija. Moje dete niko ne sme bez moje dozvole da šminka niti oblači u kostim veštice, pa makar ni u šali niti u igri, koja je, ponavljam, duhovno opasna po dušu dece i svih nas.

I CRKVA DA REAGUJE

- Zaista sam razočaran jer se u zemlji Svetog Save slave ovakvi praznici umesto da se slavi jedan od pisaca jevanđelja Sveti Luka, ali i srpski svetac Petar Cetinjski, koji se takođe danas obeležava. Toliko lepih reči i poučnih stvari u jevanđelju, ali i delima naših pisaca i svetaca - Njegoša, Svetog Petra Cetinjskog, a mi, pored svega toga, gledamo obešene lutke na ulicama - ističe Ranković.

On dodaje da je velika odgovornost na nastavnicima, sveštenicima, ali i novinarima, da se ovakve stvari obustave.

- Svi mi možemo zajedno da se potrudimo da se ovakve stvari ne događaju. Noć veštica ne sme da se slavi i praznuje po školama jer deca su, čini se, tome najviše izložena, zato i ne treba da nas čudi ova povišena stopa samoubistava kod dece, kao i međusobna ubistva među njima - smatra naš sagovornik.

Anketa: Šta ste juče slavili?

Sloba Radanović, pevač:

Naravno da slavim Svetog Luku. Zna se dobro moj stav o veri i hrišćanstvu

Darko Lazić, pevač:

Nemam ništa protiv, neka slavi ko šta i kako hoće. Neka se maskiraju i glume budale, ja se krstim s tri prsta i priznajem samo Svetog Luku

Maja Nikolić, pevačica:

Izraziti sam protivnik toga i naravno da obeležavam Svetog Luku. Noć veštica ne dolazi u obzir. Međutim, mene ne čudi što se mnogi naši ljude maskiraju, budući da smo mi skloni tome da više poštujemo tuđe nego svoje, što je strašno

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading