PLJUSKOVI I GRMLJAVINA POGODILI SRBIJU! RHMZ najavio širenje nevremena, OVI delovi su sledeći na udaru!

Autor:

Vesti

31.10.2023

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Region se nalazi se pod veoma snažnim ciklonom, koji nam je doneo naoblačenje.

PLJUSKOVI I GRMLJAVINA POGODILI SRBIJU! RHMZ najavio širenje nevremena, OVI delovi su sledeći na udaru!

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, Shutterstock

Do kraja dana očekuje se vetrovito vreme, duvaće umeren i jak, južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata i na planinama povremeno dostizati udare olujne jačine, navodi se u najnovijoj meteorološkoj najavi Republičkog meteorološkog zavoda (RHMZ).

Kako navode u najavi objavljenoj u 15.32 sati, naoblačenje sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom koje je zahvatilo Bačku, Srem i Mačvanski okrug posle podne proširiće se i na ostale predele Vojvodine, područje Beograda, kao i na Kolubarski okrug i Šumadiju.

- Uveče će se padavinska zona proširiti i na ostale krajeve naše zemlјe, vetar će oslabiti i biti u skretnju na severozapadni, a temperatura će biti u manjem padu - navodi se u najavi RHMZ.

Region pod veoma snažnim ciklonom

Podsetimo, region se nalazi se pod veoma snažnim ciklonom, koji nam je doneo naoblačenje, ali se glavna promena vremena u Srbiji očekuje posle podne i uveče.

U Hrvatskoj je grad veličine klikera pao na delu Zagorja u ranim jutarnjim satima. Objavljeno je upozorenje na jaku kišu i nagle udare vetra. U međuvremenu u Sloveniji obilne padavine podigle su nivo reka u većem delu zemlje, Sava Bohinjka i Soča izlile su se u gornjem toku, a za severozapad i jugoistok zemlje izdato je narandžasto upozorenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading