AUTOMOBILI, MOTORI, SVE NA IZVOL'TE! Pogledajte šta sve carina nudi na e-licitaciji: Rok za prijavu uskoro ISTIČE!

Autor:

Vesti

30.10.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rok za prijavljivanje i uplatu kaucije je 5. novembar 2023. godine do 24 časa.

AUTOMOBILI, MOTORI, SVE NA IZVOL'TE! Pogledajte šta sve carina nudi na e-licitaciji: Rok za prijavu uskoro ISTIČE!

Foto: Uprava carina

Dodatan problem u ovoj branši je i ogroman broj ljudi koji se nelegalno bavi poslovima servisiranja vozila.

– Nezvanično, situacija na terenu je pola-pola, koliko ima legalnih radionica, toliko je i onih koji posluju mimo zakona, odnosno na 5.000 do 6.000 registrovanih radionica dolazi još toliko ilegalnih koje su potpuno van radara kontrole. To je veliki problem i sa aspekta bezbednosti vozila koja se tretiraju, a i država, to jest inspekcija po tom pitanju ćuti. Nije nam jasno zašto, jer smo toliko puta pisali inspekciji, žaleći se na nelojalnu konkurenciju čiji rad utiče i na našu cenu rada – objašnjava menadžerka Udruženja auto-servisa Srbije.

Ozbiljan problem je i sa ekološkog aspekta, jer auto-serviseri inače imaju puno obaveza koje se tiču odlaganja opasnog otpada, motornog ulja.

Rok za prijavljivanje i uplatu kaucije je 5. novembar 2023. godine do 24 časa. Opšti uslovi učešća i korisničko uputstvo dostupni su kako u samoj aplikaciji, tako i na sajtu Uprave carina u rubrici ''Objašnjenja".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading