STARČEVIĆ: EU da pomogne u ukidanju blokade robe iz centralnog dela Srbije na KiM!

Autor:

Vesti

26.10.2023

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik šefa poslaničke grupe Jedinstvene Srbije u Skupštini Srbije Života Starčević rekao je da Evropska unija mora da pomogne u ukidanju blokade robe iz centralnog dela Srbije na KiM i da diplomatski reaguje na uvođenje takse od strane Bugarske na tranzit gasa preko njene teritorije.

STARČEVIĆ: EU da pomogne u ukidanju blokade robe iz centralnog dela Srbije na KiM!

Foto: Privatna arhiva

- Republici Srbiji bi bila dragocena diplomatska pomoć Evropske uniju za ukidanje blokade otpreme robe iz centralnog cela Republike Srbije u Autonmnu pokrajinu Republike Srbije Kosovo i Metohija, koju je uvela privremena institucija samouprave u Prištini 14. juna 2023. godine. Zatraženo je ukidanje ove mere, a o blokadi, štetnim posledicama i ponašanju protivnom evropskom duhu i vrednostima, obaveštene su sve CEFTA strane, Evropska komisija, sve članice Evropske unije, SAD i Velika Britanija, ali još nema rezultata. Pored ovih barijera, susedna Bugarska, članica Evripske unije, je donela odluku o uvođenju dodatne takse na tranzit gasa preko njene teritorije, što je u suprotnosti sa međunarodnim ugovorima i u čemu Evropska unija takođe treba diplomatski da reaguje - izjavio je zamenik šefa poslaničke grupe Jedinstvene Srbije u Skupštini Srbije Života Starčević u Madridu na Interparlamentatnoj konferenciji o stabilnosti, ekonomskoj koordinaciji i upravljanju u Evropskoj uniji.

Starčević je rekao da je strateški cilj Republike Srbije članstvo u Evropskoj uniji i u tom cilju Republika Srbija prati politike i usklađuje svoje propise sa evropskim, jer je to najsigurniji put da se unaprede politički odnosi i međusobna razmena roba, iskustava i ostvari  demokratski i tehnološki napredak.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading