PO OVOJ CENI SE PRODAJE NAJSKUPLJA NEKRETNINA U BEOGRADU! Iznenadićete se gde se nalazi!

Autor:

Vesti

25.10.2023

20:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić, koji je gostovao u Dnevniku RTS, kaže da većina ljudi zna da se rukovodstvo bori snažno, i dodaje da ne smemo da se vratimo u vreme katančenja fabrika.

PO OVOJ CENI SE PRODAJE NAJSKUPLJA NEKRETNINA U BEOGRADU! Iznenadićete se gde se nalazi!

Foto: Shutterstock

Naša prestonica se vremenom menjala - i to značajno, a u pogledu gradnje, čini se da maltene svake nedelje nikne neka nova zgrada. Ipak, i dalje je veća potražnja nego ponuda, a osim toga, uprkos popularnosti nekih novih kvartova, najskuplje ulice u Beogradu ne nalaze se nužno u njima.

Poslednjih meseci dosta se priča o cenama stanova, naročito u novim kompleksima poput Beograda na vodi, na Dorćolu ili na Novom Beogradu, gde je kupovina nekretnine postala i stvar prestiža. Međutim, rekordne cene i dalje postižu i vile u luksuznim kvartovima kao što su Dedinje i Senjak. Ovi delovi grada tradicionalno važe za "top lokacije", gde kuća ne može da se kupi bez minimum tri miliona evra.

Prema podacima trenutno najskuplje oglašena vila od 900 kvadrata nalazi se u Ulici Miće Orlovića u Beogradu, a vlasnik za nju traži čak 6.000.000 evra. Takođe, luksuzna nekretnina od 600 kvadrata u Diplomatskoj koloniji, na Senjaku, prodaje se za 4.380.000 evra. U ponudi je i kuća od 309 kvadrata u istom kvartu, za 4.000.000 evra. Po istoj ceni se prodaje i luksuzna nekretnina u Drinićkoj ulici.

Republika

Foto: Profimedia, Pixabay

Nekretnine Ilustracija

 

Mirjana Todorović, direktorka jedne domaće agencije za nekretnine, kaže da se najskuplje kuće u Beogradu prodaju u Miloja Đaka i Koste Racina na Dedinju, na Kosančićevom vencu, kao i na Vračaru.

- Cene kuća u ovim ulicama i naseljima variraju u zavisnosti od lokacije, kvadrature, i luksuznih sadržaja, a neretko se radi o milionskim iznosima. Za vilu na Dedinju je pre deset godina bilo potrebno izdvojiti minimum oko 1,5 miliona evra, dok se danas minimalna cena kreće od 3 miliona evra pa naviše. Kada su u pitanju maksimalni iznosi, nedavno je jedna luksuzna vila na Dedinju bila oglašena po ceni od 5 miliona evra, a na kraju je prodata za 4,2 miliona evra - priča nam Mirjana Todorović.

Ona kaže da se prosečno vreme prodaje nekretnina sa milionskim vrednostima u elitnim naseljima u Beogradu kreće od 6 meseci do 2 godine, u zavisnosti od njenih specifičnih karakteristika. Ali, opet, svaka nekretnina je priča za sebe, pa tako i luksuzne kuće i stanovi visoke vrednosti mogu biti prodati u kratkom roku.

- Kupci luksuznih nekretnina obično su visokoobrazovani pojedinci, biznismeni ili strani investitori. Takođe, primetno je povećano interesovanje stranih državljana za kupovinu luksuznih nekretnina u Beogradu - dodaje Todorović.

Prema podacima Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), najskuplja kuća u prvoj polovini ove godine prodata je za 4.802.000 evra na Savskom vencu, a koliko se retko u ponudi mogu naći takve nekretnine svedoči i podatak da je u ovoj centralnoj gradskoj opštini - kojoj pripadaju elitna naselja Senjak i Dedinje - za šest meseci prodato samo 25 kuća, što je pet puta manje nego, na primer, na Zvezdari.

Kada su u pitanju stanovi, Hercegovačka ulica poslednjih godina dominira sa cenama kvadrata, a trenutno najskuplji stan koji je u oglasima košta 2.800.000 evra, odnosno 8.187 evra po kvadratu.

Luks nekretnina na Senjaku, u Ulici Sanje Živanovića, prodaje se za 2.200.000 evra, dok je treći među najskupljim stanovima u Stojana Protića na Vračaru i prodaje se za 1.850.000 evra.

(Republika/Telegraf)

Bonus video

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading