SRPSKI VOZOVI SE VRAĆAJU NA ''FABRIČKA PODEŠAVANJA'': Grafiti sa njih odlaze u PROŠLOST!

Autor:

Vesti

22.10.2023

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija voz ne može predvideti mesto, obim i količinu ispisanih grafita, tako da se ova pojava dešava sporadično u nepravilnim vremenskim intervalima.

SRPSKI VOZOVI SE VRAĆAJU NA ''FABRIČKA PODEŠAVANJA'': Grafiti sa njih odlaze u PROŠLOST!

Foto: shutterstock

Srbija voz raspisao je javnu nabavku za usluga skidanja grafita sa voznih sredstava, a reč je konkretno o ukupno 119 voznih garnitura - 60 elektromotornih garnitura, 33 dizelmotorne garniture i 26 klasičnih kola.

- Zbog učestalog grafitiranja različitih tipova voznih sredstava neophodno je obezbediti vidljivost kroz staklene površine istih, obezbediti vidljivost individualnog broja kola i ostalih oznaka koje utiču na ispravnost voznih sredstava za saobraćaj kao i ukloniti grafite sa samog koša kola ili garniture. U cilju otklanjanja gore navedenih problema nastalih ispisivanjem grafita neophodno je izvršiti nabavku usluge skidanja grafita sa voznih sredstava - precizira se u javnoj nabavci. 

Kako se dodaje, Srbija voz ne može predvideti mesto, obim i količinu ispisanih grafita, tako da se ova pojava dešava sporadično u nepravilnim vremenskim intervalima, piše eKapija.

- Iz navedenih razloga uklanjanje grafita bi se obavljalo na pogodnom mestu na sledećim lokacijama - TPS Zemun, Niš, Lapovo, Zaječar, Zrenjanin, Sombor i Vršac. Usluga se mora obaviti u roku od 48 sati od momenta najave naručioca. Najavom bi se precizirao obim grafitiranih površina (u metrima kvadratnim) kako bi pružalac usluge procenio veličinu ljudskih i materijalnih resursa za pružanje usluge - precizira se u dokumentaciji.

U cenu ponude ponuđač je obavezan i da obezbedi hemijska sredstva i svu potrebnu opremu za uklanjanje grafita kao i ponudu bez uključenih hemijskih sredstava. Pružalac usluge je obavezan da po završetku posla deo hale i koloseka gde se obavlja uklanjanje grafita dovede u prvobitno stanje.

Rok za prijavu je 6. novembar 2023. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading