PROTESTI U BAČKOJ TOPOLI ZBOG UZIMANJA MALE MARTINE IZ HRANITELJSKE PORODICE: Eriki ne daju da usvoji devojčicu o kojoj brine od rođenja! Cela opština na nogama!

Autor:

Vesti

21.10.2023

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eriki Ozorak ne daju da usvoji devojčicu Martinu (4), o kojoj brine od njenog devetog dana života, zbog prevelike razlike u godinama između njih dve.

PROTESTI U BAČKOJ TOPOLI ZBOG UZIMANJA MALE MARTINE IZ HRANITELJSKE PORODICE: Eriki ne daju da usvoji devojčicu o kojoj brine od rođenja! Cela opština na nogama!

Foto: privatna arhiva, twitter/printscreen/@Syz_sicilijanac

Bačka Topola je na nogama! U ovoj opštini traju protesti - građani šetaju sa medvedićima i cvećem u rukama u znak podrške Eriki Ozorak, hraniteljki, kojoj je pre nekoliko dana oduzeta devojčica Martina (4), o kojoj brine od rođenja i koju je htela da usvoji.

Foto: twitter/printscreen/@Syz_sicilijanac

Protesti u Bačkoj Topoli

Ovaj slučaj duboko je potresao građane, jer je iznad sreće jednog detata i jedine porodice za koju zna, stavljena birokratija. 

Foto: Privatna arhiva

Erika Ozorak pokušava svim silama da usvoji devojčicu Martinu o kojoj brine od rođenja

Građani mirno šetaju i neće odustati da malenu Martinu vrate kući. Dešavanja u Bačkoj Topoli prenose i na društvenim mrežama. 

 

 

Naš portal je od starta pratio ovaj slučaj, Eriki Ozorak, naime, nije dozvoljeno da usvoji devojčicu zbog razlike u godinama - po zakonu, ona ne sme biti veća od 45 godina između usvojitelja i deteta. Ozorak, kako je rekla u razgovoru za naš portal i list Srpski telegraf, i nije, zapravo, hraniteljka, ona je brinula o ćerki brata kad je preminuo i tako je uopšte i upisana kao hranitelj u Centru za socijalni rad. Bratova ćerka je otišla od Erike kao mlada žena, i kad su je zvali iz Centra za socijalni rad u Bačkoj Topoli da pruzme bebu iz porodilišta koja nema gde, Erika je mislila da će biti kao i sa ćerkom njenog brata- da će brinuti o njoj dok ne odraste i poželi da se osamostali.

Foto: Privatna arhiva

Porodica Ozorak na moru

Martina je došla u porodicu Ozorak pravo iz porodilišta. Erika Ozorak je devojčicu pokušala da usvoji, ali joj je rečeno da to zakonski u tom trenutku nije moguće zbog nerešenih roditeljskih pitanja. Vreme je prolazilo, a onda su je iz Centra za socijalni rad obavestili da imaju potencijalne usvojitelje i da dovede devojčicu na privikavanje. Erika Ozorak je angažovala advokate, a po njihovom savetu vodila devojčicu na te sastanke. Međutim, Martina je jako loše reagovala na odvajanje- temeperatura, proliv, noćno mokrenje. Devojčica se, naime, nikad nije odvajala od članova porodice Ozorak. 

Foto: Privatna arhiva

Proslava Martininog trećeg rođendana

U više navrata je Erika upozoravala Centar za socijalni rad da devojčica sve to jako loše podnosi, ali im nisu izlazili u susret. Na kraju je Erika obaveštana i da joj je licenca za hranitelja istekla, te da bespravno drži devojčicu. Tek tu kreće agonija. Da joj ne bi oteli dete, ceo komšiluk je "čuvao" Erikinu kuću.

Ipak, ona je morala da ode u policijsku stanicu na razgovor, gde je zadržana ceo dan, a određena joj je i zabrana od 48 sati prilaska svojoj kući, što su radnici Centra za socijalni rad i policija iskoristili da odvedu malu Martinu, koja je tada bila u kući sa Erikinom snajom i unukom. 

Erika je za naš portal tada rekla da joj nisu dali ni da se oprosti sa devojčicom koju neguje od dva i po kolograma mesa, ali i da od dalje borbe ne odustaje!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Mile

21.10.2023 12:27

Pa ona ne može da shvati da zbog propisa o godinama ne može da usvoji dete. Sada dodatno traumira dete i sprečava ga da ode kod odgovarajućih usvojitelja. Kako je ona dobila licencu hraniteljke kada misli o sebi a ne dobrobiti deteta i kada osnovna pravila ne poštuje?

Marti

21.10.2023 21:41

@Mile - Ona nije ni imala licensu, nije bila nikada hraniteljka. Niko nije prihvatio malu, pa su nju nasli, imali su njen broj telefona, jer je bila staratelj sestrcine kad joj je brat umro. I na osnovu toga su joj poslali malu. A sto se usvojenja tice zakonski moze da je usvoji.

Topolcanin

21.10.2023 21:16

Ne lupaj gluposti molimte pojma nemas o dogadjaju i pricas svasta