SRCE DA TI PUKNE! GAJILA DEVOJČICU OD ROĐENJA, A SAD HOĆE DA JOJ JE UZMU! Građani se okupili da podrže namučenu ženu: OTIMAJU MI MARTINU, LJUDI! (VIDEO)

Autor:

Vesti

17.10.2023

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erika Ozorak, koja je brinula o Martini (4) od njenog rođenja, želela je da usvoji devojčicu.

SRCE DA TI PUKNE! GAJILA DEVOJČICU OD ROĐENJA, A SAD HOĆE DA JOJ JE UZMU! Građani se okupili da podrže namučenu ženu: OTIMAJU MI MARTINU, LJUDI! (VIDEO)

Foto: Facebook/Printscreen

Dramatični trenuci odigrali su se danas u Bačkoj Topoli kada su vlasti, uz pratnju policije, odvojile malu Martinu od njene hraniteljke Erike Ozorak.

Ova situacija izazvala je zabrinutost u zajednici i postavila pitanja o pravilima vezanim za usvajanje.

Foto: Privatna arhiva

 

Erika Ozorak, koja je brinula o Martini (4) od njenog rođenja, želela je da usvoji devojčicu. Međutim, usled razlike u godinama između Erike i Martine, koja ne sme prema zakonu biti veća od 45 godina, Erika nije dobila odobrenje za usvajanje.

Prilikom utvrđivanja podobnosti hranitelja za usvojenje deteta, stručni tim organa starateljstva je u stručnoj proceduri poštovao odredbe zakona i standarda stručnog rada i na osnovu toga utvrdio da nisu ispunjeni uslovi usled razlike u godinama, što je potvrdilo resorno ministarstvo, a bitna je zakonska osnova u vidu procene dugoročnog interesa deteta. Osim razlike u godinama, ceneći aktuelnu situaciju, procenjeno je da je od pokretanja postupka za usvojenje deteta, hraniteljska porodica svojim postupcima ugrozila pravo deteta na privatnost, kao i opstruirala postupak na različite načine - naveli su u odgovoru iz pokrajinskog sekretarijata.

 

 

Ova dramatična situacija je dovela do intervencije policije i Centra za socijalni rad. Erika je provela čitav dan u policiji, dok je Martina ostala kod Erikinog zeta.

- Očajna sam. Otimaju mi Martinu, ne znam sta da radim, drže me u policiji ceo dan - kaže Erika za nas portal.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Vojvodine objasnio je da nisu ispunjeni uslovi za usvajanje zbog razlike u godinama između Erike i Martine. Razlika u godinama između usvojitelja i deteta ne sme biti veća od 45 godina, a to pravilo nije ispunjeno u ovom slučaju.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Vojvotkinja Tolstoj

17.10.2023 21:58

Imam iskustvo o Centru za socijalni rad - LOŠE . U, 100x pogreše - i nikom ništa, ljudi !! Ma kakva razlika u godinama - šta vi bre znate. Dete sa 4 godine je "memorisalo" SVOJU hraniteljku i voli samo nju !! Možda će ta starija hraniteljka da živi duže od te mlade koja je dobije ! Uostalom, dete već sa 18 godina odlučuje "šta će i gde će" - a starija hraniteljka biće do tada živa... pa ni roditelji ne žive koliko mi želimo ... Pa napravite TOPLIJI, RAZUMNIJI ZAKON (i za onog iz Ribnikara što, eto, ne može da odgovara jer je "maloletan" a ponaša se kao punoletan ČOVEK - a može i da ubija, ej, ej ; KAO DA JE OVO VIJETNAM ... Na Zapadu ne bi ni "zucnuo" , ma ni "pisnuo" - e, to im , vala, valja !!!)

Bacvanin

18.10.2023 02:04

@Vojvotkinja Tolstoj - Ona je imala ugovor sa drzavom.Za to sto je cuvala dete dobijala je novac i tekao joj je radni staz.Znaci to joj je bio posao.Prilikom preuzimanja deteta na cuvanje znala je da ce doci dan kada ce dete ici na usvajanje.Sada se pravi cirkus bez razloga.

Elena

18.10.2023 09:43

Da li bi u centrima za socijalni rad trebalo da rade humani ljudi, razumni, ili "čitači" zakona. Svako to jadni dete i svaki hranitelj su jedinstven slučaj! Je l u cetru zabranjeno razmišljanje, ili se radi o osionim, nezainteresovanim činovnicima. Hej, vi odredjujete ljudske sudbine! Zato ste i umislili da ste bogovi. A drugi nak pate, šta vas se tiče! Sramota i moralna beda.