GRUJIČIĆ: ''Svako dete ima pravo da odrasta zdravo''! Skoro 3.500 dece biće pregledano u celoj Srbiji!

Autor:

Vesti

17.10.2023

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada u jednom određenom uzrastu dete stekne svest da dva puta nedeljno ima dva sata za neku vrstu fizičke aktivnosti to postaje navika.

GRUJIČIĆ: ''Svako dete ima pravo da odrasta zdravo''! Skoro 3.500 dece biće pregledano u celoj Srbiji!

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Danica Grujičić

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić prisustvovala je krajem prošle nedelje prvom roditeljskom sastanku u okviru projekta "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo", u okviru kojeg će biti pregledano 3,420 dece u celoj Srbiji.

Uključeno je 76 domova zdravlja koji organizuju sistematske/sportsko medicinske preglede, a koje će obavljati pedijatari u školama. Cilj ovih pregleda je, pored utvrđivanja zdravstvenog stanja, i provera zdravstvenih sposobnosti dece za učešće u školskom sportu.

- Projekat ćemo sprovoditi prvenstveno kod učenika osnovnih i srednjih škola, ali ga je potrebno preneti i na vrtiće, kako bi se i kod najmlađe dece pojačala svest o važnosti zdravlja i razvoja fizičkih sposobnosti - rekla je ministarka.

Kada u jednom određenom uzrastu dete stekne svest da dva puta nedeljno ima dva sata za neku vrstu fizičke aktivnosti to postaje navika. To je verovatno sledeća faza projekta, a ovo su za sada specijalni pregledi posebno za decu koja se bave sportom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading