MINISTARKA DANICA GRUJIČIĆ: Veći broj ovakvih ambulanti jača primarnu zdravstvenu zaštitu

Autor:

Vesti

09.10.2023

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grujičić je zahvalila lokalnoj samoupravi zato što je imala sluha i izdvojila sredstva da se obnovi ambulanta koja dugo nije radila.

MINISTARKA DANICA GRUJIČIĆ:  Veći broj ovakvih ambulanti jača primarnu zdravstvenu zaštitu

Foto: Ministarstvo zdravlja

U selu Glibovac u opštini Smederevska Palanka danas je otvorena obnovljena ambulanta, a svečanosti je prisustvovala ministarka zdravlja Danica Grujičić koja je istakla da je neophodno da zdravstvena zaštita bude što bliže građanima i da zato mu ministarstvo najviše radi na jačanju primarne zdravstvene zaštite.

- To je jedini način da se na vreme organizuju zdravstveni pregledi i da zdravstveni radnici imaju kompletan uvid u to kakvo nam je zdravstveno stanje stanovništva. Iako deluje mala, puno će značiti stanovnicima ovog sela. Ministarstvo zdravlja će obezbediti i jedan ultrazvučni aparat, a ideja je da se nabavi i jedan biohemijski aparat za osnovne analize krvi kako bi se što više analiza obavljalo u ambulanti.

Grujičić je zahvalila lokalnoj samoupravi zato što je imala sluha i izdvojila sredstva da se obnovi ambulanta koja dugo nije radila.

Ona je danas posetila i Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Smederevskoj Palanci gde je održala sastanak sa direktorima ove dve zdravstvene ustanove kako bi dogovorili dalje korake u cilju njihovog povezivanja i rekonstrukcije Opšte bolnice. Takođe, ministarka je obišla rehabilitacioni centar Kiseljak, seoske ambulante u selima Azanja i Selevac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading