TAJKUNSKI MEDIJI OPET POGREŠNO INFORMIŠU NAROD! Prof.dr Sanja Radojević-Škodrić iznela ISTINU o mamografu u Zdravstvenom centru Vranje

Autor:

Vesti

14.10.2023

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovakva svečana otvaranja imaju upravo za cilj informisanje građana, a ne hvalisanje i prikupljanje političkih poena.

TAJKUNSKI MEDIJI OPET POGREŠNO INFORMIŠU NAROD! Prof.dr Sanja Radojević-Škodrić iznela ISTINU o mamografu u Zdravstvenom centru Vranje

Foto: Republika

- Veoma sam razočarana potrebom pojedinih medija da sve, pa i one najlepše vesti, pokvare svojim, nadam se nenamerno, nedovoljno dobro odrađenim novinarskim poslom.

Upravo zato, primorana sam da oštro reagujem i demantujem informaciju o otvaranju digitalnog mamografa u Zdravstvenom centru Vranje, u petak, 13.10.2023. godine.

Naime, tog dana, organizovano je svečano otvaranje, takoreći prikaz rada novog, digitalnog mamografa u ZC Vranje na kojem je prethodno izvršen pregled kod 16 pacijentkinja: A.K., R.M., M.V., Z.D., K.S., N.S., M.N., I.G., D.L., Đ.D., M.S., J.I., S.LJ., Z.S., A.J., Đ. LJ.

Za sve ove preglede postoji uredna i lako proverljiva medicinska dokumentacija u evidenciji Zdravstvenog centra Vranje.

Kao što je i rečeno, u pitanju je najsavremeniji mamograf, koji daje najbolji kvalitet slike, što je od velikog značaja za čitanje i tačnost rezultata. Ovaj najsavremeniji mamograf u ZC Vranje će omogućiti ženama najbolji vid dijagnostike što daje ogroman doprinos očuvanju i unapredjenju zdravlja žena iz ovog kraja.

Kada je reč o najavama za nedelju, 16.10.2023. godine - tog dana se održavaju preventivni pregledi za žene starosti 40 i više godina u oko 150 zdravstvenih ustanova u Srbiji, uključujući i ZC Vranje.

O tome je, a ne o početku rada mamografa, ova zdravstvena ustanova obavestila pacijentkinje, i verujem da svaki pismen čovek, a kamoli školovan novinar, može to dvoje da razlikuje.

I na kraju, još jednom izražavam žaljenje što su građanke Srbije, umesto da se raduju što se o njihovom zdravlju sve više brine, primorane da čitaju ovakve, neistinite vesti, a čime pojedini mediji na najbrutalniji način iznose laži što za posledicu ima obmanjivanje javnosti i unošenje nemira među građane.

Time takođe  pokušavaju da ospore i minimalizuju najveća ulaganja u istoriji zdravstva Srbije. Ipak, najvažnija je činjenica da je Pčinjski okrug ka kojem gravitira više od 250.000 pacijenata sa juga Srbije, dobilo najsavremeniji mamograf koji će drastično doprineti očuvanju i unapređenju  ženskog zdravlja.

Ovakva svečana otvaranja imaju upravo za cilj informisanje građana, a ne hvalisanje i prikupljanje političkih poena, dok je ovo što pojedini mediji rade dokaz koliko ih ne interesuje zdravlje ljudi u Srbiji, vec samo napadanje vlasti - poručila je prof.dr Sanja Radojević-Škodrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading