KILOGRAMI SLATKIŠA I TONE SMEHA - ZVEDARCI PROSLAVLJAJU DAN SVOJE OPŠTINE! Olimpijada je centralni događaj sa kog pobednik u svoju školu nosi čak 100 kilograma SLATKIŠA!

Autor:

Vesti

14.10.2023

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

„Slatkišijada – Školska Olimpijada“ je manifestacija koja je zabavila najmlađe brojnim aktivnostima, a najveću čar svemu doprinelo je to što su se osnovci nadmetali za najslađu nagradu Zvezdare.

KILOGRAMI SLATKIŠA I TONE SMEHA - ZVEDARCI PROSLAVLJAJU DAN SVOJE OPŠTINE! Olimpijada je centralni događaj sa kog pobednik u svoju školu nosi čak 100 kilograma SLATKIŠA!

Foto: ST/B. Jovanović

Kilogrami slatkiša i tone smeha, a sve to na platou ispred Opštine Zvezdara povodom dana posvećenog ovoj beogradskoj opštini. Najmlađe stanovnike Zvezdare obradovala je jedinstvena manifestacija u kojoj su učešće uzeli učenici osnovnih škola "Vladislav Petković Dis", "Despot Stefan Lazarević", "Stevan Sinđelić", "Ćirilo i Metodije", "1300 kaplara" i "Marija Bursać", koji su se nadmetali za najslađu nagradu Beograda, slatkiše koji teže čak 100 kilograma!

„Slatkišijada – Školska Olimpijada“ događaj je koji će se održati i sutra na istom mestu i tokom koje će mališani učestvovati u brojnim nadmetanjima, u kojima će pokazati svoju veštinu, snalažljivost, kao i timski duh. 

Republika

Foto: ST/B. Jovanović

Učenici OŠ "Marija Bursać" učestvuju u takmičenju

Sudeći po onome što se odigralo danas, deca su i više nego motivisana da se bore za nagradu, a koliko im je stalo do pobede, pokazali su i navijači, budući da su tokom raznih igara skandirali i bodrili svoje favorite iz petnih žila.

- "Slatkišijada" je manifestacija koja se prvi put organizuje kao deo proslave Dana opštine Zvezdara u organizaciji ove opštine i čini se da je pravi pogodak, jer u njoj uživaju kako najmlađi, tako i njihovi roditelji. Svaku školu zastupa 16 učenika, po četiri iz svakog razreda i svi oni nadmeću se u različitim igrama. Obećana nagrada je posebno oduševila učenike, nadamo se da će baš naši đaci biti ti koji će doneti 100 kilograma slatkiša u školu - navela je za Republiku Aleksandra Stanić učiteljica OŠ "Marija Bursać".

Republika

Foto: ST/B. Jovanović

Učiteljica Aleksandra Stanić sa svojim đacima

I danas, kao i sutra, "Slatkišijada" donosi bogat program sačinjen od muzičkih i kreativnih radionica, a ono što će posebno začiniti završetak manifestacije u nedelju u 15 časova jeste kolektivni ples.

Posebnu pažnju privukle su i tezge postavljene oko podijuma na kojima se održavaju aktivnosti za mališane, a koje su ispunjene raznim đakonijama i ručno rađenim proizvodima, a najveći red bio je ispred štanda na kojem se radilo oslikavanje lica najmlađih, koji su jedan za drugim ustajali sa stolice maskirani u mace, vile, kao i u superheroje.

Republika

Foto: ST/B. Jovanović

 

- Ova manifestacija ima za cilj promociju zajedništva i podrške školskoj deci, istovremeno pružajući im priliku da se takmiče na zabavan i obrazovan način. Opština Zvezdara stremi da podrži mlade talente, osnaži njihovu kreativnost i podstakne sportski duh. „Slatkišijada – Školska Olimpijada“ je savršena prilika za to - naveli su iz opštine Zvezdara.

Ulaz na manifestaciju je besplatan, a ko nije uspeo danas da uživa u njenim čarima, imaće sutra priliku za to, od 11 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading