ZA KEČAP I MAJONEZ NA PICI DODATNO NAPLAĆUJU: Neke picerije svoje troškove prevaljuju na leđa potrošača

Autor:

Vesti

04.10.2023

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do pre šest meseci ili godinu dana kečap i majonez se gotovo nigde nisu naplaćivali.

ZA KEČAP I MAJONEZ NA PICI DODATNO NAPLAĆUJU: Neke picerije svoje troškove prevaljuju na leđa potrošača

Foto: Republika TV

Jedna Beograđanka našla se nedavno u čudu kada joj je dostava stigla na kućnu adresu, odnosno kada je videla šta mora da plati. Naime, ova čitateljka naručila je malu kaprićozu i tražila uz to kečap i majonez. Inače, dodatke koje važe za klasične u picerijama.

Ipak, izgleda da je to stvar prošlosti, s obzirom na to da su joj oba dodatka uredno naplaćena i to po 30 dinara.

- Da sam tražila neku salatu, dodatak ili tucanu papriku, nešto što se ne stavlja uobičajeno na picu, pa da razumem, ovako mi uopšte nije jasno šta mi je naplaćeno - pojasnila je M. K. za medije.

Kako je rekla, majonez i kečap stigli su u uredno upakovanim kutijicama. Odokativno su, ističe, imale otprilike po 10 grama.

- U redu i da naplaćuju, ali 30 dinara po kutijici je krađa. Kesica kečapa od 90 grama košta 40 dinara u prodavnici, kad su veća pakovanja još je jeftinije - rekla je Beograđanka, vidno revoltirana.

Obično, lanci brze hrane naglase da se određeni dodaci naplaćuju, ali u ovom slučaju, devojka kaže da je to obaveštenje izostalo.

Tragom njene priče obišli smo nekoliko beogradskih picerija. Kako smo čuli, do pre šest meseci ili godinu dana kečap i majonez se gotovo nigde nisu naplaćivali. Samo su nam u jednoj piceriji na Novom Beogradu rekli da jesu naplaćivali veliku porciju tzv. zanatskog kečapa, odnosno specijalnog sosa od paradajza koji sami proizvode. Međutim, kao što rekosmo, sve se promenilo pre izvesnog vremena.

Evo šta nam je o tome rekao vlasnik picerije u Bulevaru kralja Aleksandra, moleći da ne pominjemo ime njegovog objekta:

- Znate kako, skočili su dosta svi troškovi. Pre svega, plate pica majstora su otišle u nebo. I početnici, čim nešto malo nauče, odlaze ako im se ne da povišica. Posao lako nalaze. Verujte, kad bi neki pica majstor danas ostao bez posla, već sutra bi mogao da se zaposli za dobru platu. Dalje, porasla je cena šunke, pečuraka i svega drugog. Tako da je jedno od rešenja bilo i da počnemo da naplaćujemo dodatke. Ukoliko sednete ovde, nećete ih platiti, ali kada je u pitanju dostava tu smo odlučili da naplaćujemo.

Na pitanje a li se neko od mušterija zbog toga bunio, odgovara:

- Nije, verujte, rekao bih vam da jeste. Ali, stvarno nije. Bar ne nama, a da li su negodovali kod dostavljača ne znam.

Kad je na parče nema doplate

S druge strane, u lokalima brze hrane, kada se pica kupuje na parče, zasad nema naplaćivanja dodataka. U većini slučajeva mušterijama su čak na raspolaganju velika pakovanja kečapa i majoneza (majoneza nema baš svuda). To je i logično, s obzirom da niko neće na parče pice staviti ne znam koliko kečapa ili majoneza. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Sava

24.10.2023 19:59

Bolje onda da naruče sendvic