KIRIJE U BEOGRADU U DRASTIČNOM PADU! Na ovim lokacijama možete iznajmiti stan i za 120 evra!

Autor:

Vesti

05.10.2023

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milić Đoković, procenitelj i stručnjak za nekretnine kaže da se kirije polako vraćaju na nivo koji su imale i pre prošlogodišnje "eksplozije" na tržištu nekretnina, ali da to još uvek ide sporije na centralnim lokacijama.

KIRIJE U BEOGRADU U DRASTIČNOM PADU! Na ovim lokacijama možete iznajmiti stan i za 120 evra!

Foto: Profimedia

Useljavanje (Foto: Ilustracija)

Kirije su proteklih meseci pale u dobrom procentu, a na nekim lokacijama ponovo se vraćaju na nivo pre dolaska Rusa.

Manje stanove i garsonjere u širem centru grada moguće je pronaći od 130 evra do 200 evra, dok na centralnim lokacijama prema aktuelnoj ponudi i dalje nema kirije ispod 300 evra. Stručnjaci ukazuju da je prošao "pik" dolaska studenata i poslednji pokušaj stanodavaca da "zacene" najam, pa se očekuje da narednih meseci, ko želi da izda nekretninu, morati da spusti cenu.

Milić Đoković, procenitelj i stručnjak za nekretnine kaže da se kirije polako vraćaju na nivo koji su imale i pre prošlogodišnje "eksplozije" na tržištu nekretnina, ali da to još uvek ide sporije na centralnim lokacijama.

- Cene najma su znatno pale u poslednje vreme, i to se naročito može primetiti u širem centru. Na mnogim lokacijama kirije su se vratile na nivo pre dolaska Rusa, a na nekima se postepeno vraćaju. Veći stanovi još uvek drže cenu, kao i oni u blizini biznis centara. Njihovi vlasnici se i dalje nadaju da će ih izdati po tim ciframa pa ih ostavljaju prazne. Međutim, sad kada je prošao i poslednji pik dolaska studenata, nema razloga da cene ostanu visoke, tako da mislim da će kirija i za te stanove u narednom periodu pasti - kaže Đoković.

Garsonjera 120 evra, dvosoban stan 130 evra

Manji stanovi i garsonjere danas se ponovo mogu pronaći za 120 evra, što je u trenutku "navale" Rusa bilo nemoguće, čak ni u širem centru. Prema trenutno aktuelnoj ponudi portala Nekretnine.rs, stan po ovoj ceni može se iznajmiti u Kaluđerici.

Kako stoji u opisu vlasnika, u pitanju je manja, nameštena garsonjera, smeštena u blizini smederevskog puta, Doma zdravlja, super marketa i autobuskog stajalište.

Na ovoj lokaciji za samo 10 evra više može se iznajmiti dvosoban stan od 50 kvadrata. Nekretnina za koju vlasnik traži mesečnu kiriju od 130 evra, je u izvornom stanju, standardno nameštena i nalazi se na prvom spratu.

Republika

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Stan, useljenje

 

Na opštini Voždovac garsonjeru od 25 kvadrata vlasnik izdaje za 180 evra. Nekretnina je nameštena, poseduje TA peć, kablovsku, internet. Nalazi se blizu Shop&Go prodavnice, autobuskog stajališta, a u blizini su i pekara, apoteka, obdanište, kafići...Iako manje kvadrature, vlasnik ističe da je garsonjera pogodna za ozbiljan par.

Stanovi za 200 evra u Borči, Karaburmi, Kotežu...

Stanovi po ceni od 200 evra trenutno se mogu iznajmiti na lokacijama: Borča, Surčin, Karaburma, Kaluđerica, Grocka, Kotež, Petlovo Brdo... Prošle godine su jeku rasta cena stanarine, ove lokacije dostizale cifre i preko 300 evra.

Na portalu Nekretnine.rs, u Borči se po ceni od 200 evra izdaje trosoban stan od 52 kvadrata. Stambena jedinica je kompletno nameštena a stanodavac navodi da su mesečni računi 140 evra. Za istu cifru, od 200 evra u Kotežu je moguće iznajmiti garsonjeru od 26 kvadrata.

Stambena jedinica je kompletno nameštena, a kako vlasnik ističe u oglasu, u mesečnu kiriju su uključeni i svi troškovi osim struje.Nešto manje kvadrature košta najam na Karaburmi. Naime garsonjera od 20 kvadrata nalazi se na Mirijevskom bulevaru, sa pogledom na park i preko puta autobuske stanice. Vlasnik u opisu ističe da je u pitanju standardna gradnja i da zgrada ima video nadzor.

(Republika/Blic)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading