OVA GRUPA VOZAČA ĆE MOĆI DA ODAHNE! Vlada predložila izmene Zakona: Slede im manji troškovi registracije i olakšice oko poreza!

Autor:

Vesti

13.10.2023

14:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije je predložila izmene Zakona o porezima na upotrebu, držanje i nošenje dobara, koje će omogućiti da vlasnici motocikala, motocikala sa bočnim sedištem i teških tricikala u Srbiji budu oslobođeni plaćanja poreza tokom cele godine.

OVA GRUPA VOZAČA ĆE MOĆI DA ODAHNE! Vlada predložila izmene Zakona: Slede im manji troškovi registracije i olakšice oko poreza!

Foto: pixabay.com

Prema predloženim izmenama zakona, motocikli i srodna vozila će moći da se registruju na kraći vremenski period od godine dana, što znači da će porez biti naplaćivan samo za mesece tokom kojih je registracija važeća.

Visina poreza će biti srazmerna broju meseci registracije u odnosu na godišnju stopu poreza.

Ove zakonodavne promene planira se da stupe na snagu od 1. marta 2024. godine i imaju za cilj pravednije oporezivanje vlasnika ovih tipova vozila. Očekuje se da će ova inicijativa smanjiti finansijski teret vlasnicima motocikala i smanjiti troškove vezane za registraciju.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading