TEŠKO MOŽE DA PREŽIVI! Lavica Kikica je 24 sata pod nadzorom, 6 veterinara brinu o njoj, ali stanje je KRITIČNO!

Autor:

Vesti

06.10.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lavica Kikica koja je pronađena krajem septembra na Čantavirskom putu u Subotici, u kritičnom je stanju, potvrđeno je Republici iz Zoološkog vrta Palić.

TEŠKO MOŽE DA PREŽIVI! Lavica Kikica je 24 sata pod nadzorom, 6 veterinara brinu o njoj, ali stanje je KRITIČNO!

Foto: Tanjug/AP

Lavica

Ona teško može da preživi imajući u vidu njeno stanje - navela je za naš portal Jelena Toljagić, diplomirani biolog, iz Zoološkog vrta Palić.

O njoj se trenutno fizički brinu tri veterinara, od kojih je jedan odgovorni veterinar ustanove Zoološki vrt Palić, DVM Marko Lazić pod čijim je 24h nadzorom, a konsultacije se paralelno odvijaju sa nekoliko domaćih i međunarodnih ustanova i organizacija (broj varira po danima od kada je primljena: od još dva do pet ili šest veterinara su davali svoja mišljenja) - dodala je.

Otkazuju joj organi

Kako su naveli iz zoološkog vrta na Fejsbuk stranici, lavica je počela da uzima hranu i vodu, ali ipak nisu optimisti.

- Postoji sumnja da joj otkazuju bubrezi i jetra, na osnovu biohemijskih nalaza analize krvi koje su rađene od 21.09. do 01.10. četiri puta. Korišćena je terapija po savetima veterinara iz međunarodnih organizacija koja se bave oporavkom velikih mačaka (posebno lavova u južnoj Africi i Holandiji), tako da su izbegnuti svi lekovi koji bi mogli da dodatno oštete ove organe kod lavova. Nakon što je počela sama da uzima vodu i hranu, nadali smo se da još može da bude u redu, ali njeni organi sada počinju da otkazuju - navode.

Dodali su i da je njeno opšte stanje loše zbog dugotrajnog izgladnjivanja i života u zatočeništvu što nije svojstveno ovakvim životinjama.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading