OTKAZUJU JOJ JETRA, BUBREZI, POLOMILA JE SEBI BUTNU KOST! Lavica iz Subotice još kritično: Sve ukazuje na to da organi neće da se oporave....

Autor:

Vesti

03.10.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je oko desetak dana od kada je lavica stara oko 5 meseci pronađena na Čantavirskom putu u Subotici i zbrinuta u Prihvatilištu zoo-vrta na Paliću.

OTKAZUJU JOJ JETRA, BUBREZI, POLOMILA JE SEBI BUTNU KOST! Lavica iz Subotice još kritično: Sve ukazuje na to da organi neće da se oporave....

Foto: Tanjug/AP

Njen oporavak ide polako, ali ima veliku podršku javnosti koja se nada da će ova životinja, koja je žrtva krijumčarenja, imati svetlu budućnost.

Sonja Mandić iz zoološkog vrta Palić rekla je da je lavica Kikica i dalje na terapiji.

 

- Lavica koja je prošle nedelje primljena ovde je jako loše, počeli su da joj otkazuju unutrašnji organi. Imala je četiri ponovljene laboratorije, sve ukazuje na to da bubrezi i jetra ne mogu da joj se oporave. Ona, naravno, i dalje dobija terapiju i infuziju. Stanje se ne poboljšava i ona je ponovo na infuziji - rekla je za Kurir.

Istakla je i da je usled naglih pokreta kada su joj se ljudi približavali, životinja sebi slomila butnu kost.

- Kada je došla kod nas, mogla je da ustane i napravi dva-tri koraka, ali usled stresa i pokretima trzanja, ona je jednu od tih fraktura koje su joj snimnjene na obe noge, polomila. Samim tim, leva butna kost je morala da joj se operiše. Nije bilo samo napsrnuće, već se jedan fizički deo kosti odvojio od druge. Nakon operacije je stabilizovana - dodala je Mandić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading