OSVANUO NOVI SNIMAK LAVICE KIKICE! Iznemogla, ali se bori! (VIDEO)

Autor:

Vesti

28.09.2023

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladunče lavice koje je prošle nedelje pronađeno na Čantavirskom putu u Subotici u teškom je stanju, ali se veterinari Zoološkog vrta na Paliću bore za nejno ozdravljenje.

OSVANUO NOVI SNIMAK LAVICE KIKICE! Iznemogla, ali se bori! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Lavica

Kako su nam rekli, stanje lavice je nepromenjeno, teško, ali ona prima terapiju i nadaju se da će se oporaviti.

 

 

- Nažalost stanje je i dalje loše ali je barem stabilno. Mora da miruje da bi rane zarasle, da se izmučeni organizam oporavi i da bez bolova stane na noge, počne da se hrani shodno svojim potrebama. Potrebno joj je mirovanje i smeštena je u manji kavez da bi se što manje kretala. Nadamo se najboljem, držimo palčeve - informacije su koje ima portal subotica.com.

Lavica operisana

Odmah po prijemu su ustanovljeni brojni problemi kao što su loša krvna slika, upale u organizmu, anemija, brojni paraziti, rana ispod repa koja je već bila inficirana, a očigledno je trpela bolove - kazala je Sonja Mandić, direktorka Zoo vrta na Paliću za isti portal ranije.

Nakon izvršenih pregleda (ultrazvuk, laboratorijski pregledi krvi i uree, tetovi) primila je veterinarsku terapiju (infuziju, vitamine, različite injekcije za jačanje, protiv bolova i upala)

 - Po reakciji na meso, deluje da nikada ranije nije dobijala meso kao hranu. Posle date terapije, počela je sama da jede, ali deluje da creva i želudac nisu u stanju da vare tj. prerade hranu i nema stolicu. U ovoj generalno lošoj situaciji može da se desi da i drugi organi otkažu (bubrezi, jetra). Pored svih ovih navedenih problema, rendgenski snimci su pokazali da lavica ima i slomljenu butnu kost na levoj nozi, a na desnoj nozi delimični prelom, pa je uprkos opasnosti od uvođenja u anesteziju, jutros operisana. Zbog povreda kostiju, ona će i nakon operacije morati da se drži u što manjem prostoru da bi mirovala i da bi kosti mogle da joj zarastu. Zbog opšte slabosti organizma ne možemo je stalno držati pod blagom sedacijom, već je potrebno fizički joj ograničiti kretanje - dodaje Sonja Mandić.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading