ZA ANU IZ UŽICA ČULA JE I ČUVENA KASANDRA! Pred njenim delima ZANEMELI Nole, Milan Marić, Branka Katić - JEDNA stvar im je zajednička! (FOTO)

Autor:

Vesti

05.10.2023

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog jedne fotografije koja je osvanula na internetu, usijale su se društvene mreže!

ZA ANU IZ UŽICA ČULA JE I ČUVENA KASANDRA! Pred njenim delima ZANEMELI Nole, Milan Marić, Branka Katić - JEDNA stvar im je zajednička! (FOTO)

Foto: republika, instagram

Da talenat i rad na sebi uvek nađu svoj put, dokazala je Ana Dimitrijević, umetnica iz Užica koja je svojim mini remek-delima navukla osmeh na lice mnogima. Zbog jednog njenog crteža, morala je da se oglasi i poznata glumica, Koraima Tores, koja je našem narodu poznatija po ulozi čuvene Kasandre!

Za stvaranje magije, inspiracija su joj uglavnom poznate ličnosti, a ovoga puta bila je upravo Kasandra. Nakon što je napravila portret glumice, odlučila je da joj svoj rad i pošalje, ali ono što je usledilo joj je ulepšalo dan i dalo vetar u leđa.

Naime, glumica joj se i posebno zahvalila na portretu i podelila na svom Instagram nalogu radosnu vest - da je upravo jednoj srpskoj umetnici baš ona bila uzor!

Foto: instagram

Glumica Koraima Tores podelila svoj portret u objavi na Instagramu

Dala otkaz, pa uzela olovku u ruke

- Završila sam srednju Umetničku školu u Užicu, a ovde u Beogradu Visoku tekstilnu strukovnu školu za dizajn, tehnologiju i menadžment. U vreme korone, u januaru 2021.sam počela razmišljati šta bih to mogla da radim od kuće, pošto sam dala otkaz na poslu. Sasvim spontano sam uradila jednog glumca, pa Dragana Bjelogrlića, pa još jednog. I kada sam podelila na Instagramu, drugarica sa fakulteta me pitala da joj nacrtam dete, da joj to bude uspomena.

Foto: instagram

Ana Dimitrijević, umetnica iz Užica

I tako sam počela da crtam po porudžbini. U slobodno vreme mi je bio izazov da nacrtam još nekoliko poznatih ličnosti, jer sam smatrala da ako nacrtam nekoga poput Novaka Đokovića, ili Milorada Mandića Mande, i ako ih uradim verodostojno, onda će moj rad videti više ljudi - započinje svoju priču Ana Dimitrijević, otkrivajući za Republiku kako je sve počelo.

Nakon što je na Instagramu objavila svoje radove, narudžbenice su samo ''pljuštale'', a njoj je to samo dalo potvrdu da je uradila pravu stvar, te se punom parom bacila na nove radove.

Svetsko, a naše

Kako kaže za naš portal, nakon toga su joj iznova same navirale ideje da uradi razne ljude i ličnosti koje svi volimo i sećamo ih se sa velikom nostalgijom.

Foto: Republika.rs

Portret glumice Koraime Tores

- Tako da sam nacrtala Kasandru, glumicu Koraimu Tores, koja mi se više puta zahvalila, ali i objavila na svim mrežama moj crtež, što me je posebno oduševilo! - govori za Republiku Ana Dimitrijević, umetnica. 

Najboljem, s ljubavlju 

Jedna od inspiracija bio joj je i naš najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković, a kako kaže, agoniju oko Australian Opena i nepravdu koju je trpeo, teško je podnosila, budući da je njegov veliki obožavatelj.

- Kada je Novak trpeo sve te pritiske, odlučila sam da napravim njegov portret i trudila se svim silama da to nekako dospe u njegove ruke i da mu snagu da istraje! Nekako sam došla do njegovog oca Srđana i njemu uručila. On je bio oduševljen. To sam uradila u znak podrške Noletu i posebno mi je drag taj crtež - priča nam Ana.

Foto: Republika.rs

Srđan Đoković sa portretom sina Novaka

Ana nam je govorila i o vremenu koje joj je potrebno kako bi njeni portreti izgledali ovako kako danas izgledaju.

- Neki portreti su rađeni više od 50 sati. Smatram da se moj stil malo razlikuje od drugih jer radim sa drvenim bojicama i kombinijem sve što je u olovci od običnih drvenih bojica i akvarela u olovci, do grafitnih i pastel bojica - rekla je Ana i dodala:

Foto: Republika

Milan Marić i Ana Dimitrijević sa portretom poznatog glumca

- Tako je i portret stigao u ruke Milana Marića, kao i mog sugrađanina, Ivana Bosiljčića. Glumci Vojin Ćetković i Lazar Ristovski su se takođe zahvalili na divnim portretima, a crtež Dragana Nikolića je bio i na međunarodnoj izložbi u galeriji ''Divart'' u Beogradu, dok sam u aprilu prošle godine u Užicu, u Gradskom kulturnom centru, imala prvu samostalnu izložbu, gde je bilo izloženo oko 40 portreta! - u dahu govori naša sagovornica.

Oči nose nečiji karakter

Zaista je dosta vremena potrebno dok se radi na detaljima, a kako nam pojašnjava, najviše voli da se kroz ceo proces nastanka crteža vrati na oči, da njihov prikaz bude što realnije urađen, jer su one te koje nose nečiji karakter, dušu, taj momenat nastanka fotografije.

Foto: Republika.rs

Milorad Mandić Manda

- Često sam dobijala pitanje odakle mi tolika inspiracija da crtam portrete, i zašto baš glumce? Zato što sam smatrala da ako nacrtam nekog glumca ili glumicu, i uhvatim onaj njihov pravi karakter i osobenost, da će to biti dobar crtež, a i umetnički je veoma zanimljivo crtati ih, jer oni imaju toliko promena ličnosti u sklopu svojih uloga kroz glumu, što u predstavama što na televiziji - prepričava Ana za Republiku, uz obećanje da se ovde neće zaustaviti sa stvaranjem portreta koje su i nas oduševili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading