ER SRBIJA PREVEZLA VIŠE OD 450.000 PUTNIKA U SEPTEMBRU: Petnaesti uzastopni rekordni mesec za srpsku nacionalnu avio-kompaniju

Autor:

Vesti

04.10.2023

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najpopularnije destinacije u septembru 2023. godine u regionu tradicionalno su bile Tivat i Podgorica.

ER SRBIJA PREVEZLA VIŠE OD 450.000 PUTNIKA U SEPTEMBRU: Petnaesti uzastopni rekordni mesec za srpsku nacionalnu avio-kompaniju

Foto: Air Serbia

Air Serbia

Er Srbija je tokom septembra, u redovnom i čarter saobraćaju prevezla ukupno 456.790 putnika, što predstavlja povećanje od 43 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, odnosno rast od 40 odsto u odnosu na do sada rekordnu pretpandemijsku 2019. godinu. Sa sva tri međunarodna aerodroma u Srbiji, nacionalna avio-kompanija obavila je čak 4.628 letova, što je 33 odsto više nego u septembru 2022. godine i 29 odsto više u poređenju sa 2019. godinom.

- U godini u kojoj obeležavamo deceniju poslovanja pod imenom Er Srbija, postavili smo visoke ciljeve. Iz meseca u mesec, uspešno smo ih ostvarivali i premašivali sopstvene rekorde po broju prevezenih putnika i realizovanih letova. Taj trend se nastavlja i u septembru, kada smo, po prvi put u istoriji Er Srbije, prevezli više od 3 miliona putnika u toku jedne godine. U istom tempu nastavljamo i u mesecima koji su pred nama, a pored jačanja kapaciteta naš najveći fokus je stalno podizanje kvaliteta usluge. Proteklog vikenda otvorili smo novu poslovnicu u TC Galerija, a za naredni period pripremili smo još niz aktivnosti, za koje verujemo da će obradovati naše putnike - izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Najpopularnije destinacije u septembru 2023. godine u regionu tradicionalno su bile Tivat i Podgorica. Kada je reč o zapadnoj Evropi, putnici su najviše putovali do Ciriha, Pariza, Amsterdama i Rima, dok su u široj evromediteranskoj zoni najtraženiji letovi Er Srbije bili do Istanbula, Larnake, Atine i Barselone. Od prekookeanskih destinacija, Njujork spada među prvih 15 gradova po broju putnika tokom pomenutog meseca.

 
Više informacija o aktivnostima srpskog nacionalnog avio-prevoznika možete pronaći na stranici Medija centra Er Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading