Četvrta tribina ''Zdrave granice – zdrava igra'' u organizaciji Udruženja Agos održana u Zrenjaninu

Autor:

Vesti

04.10.2023

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tribini su prisustvovali predstavnici školskih ustanova i institucija koje se bave temom socijalne i zdravstvene zaštite.

Četvrta tribina ''Zdrave granice – zdrava igra'' u organizaciji Udruženja Agos održana u Zrenjaninu

Foto: Agos

Centralna tema tribine bila je kako postaviti zdrave granice kada su u pitanju igre na sreću, klađenje, kako igru posmatrati kao razonodu, kada i kako preventivno reagovati i na taj način smanjiti rizik od štetnih posledica. Bilo je reči i o tome kako prepoznati problem u svakoj od faza, kako pružiti konstruktivnu pomoć sebi i drugima i koji su sve potencijalni načini za uspešno preveniranje bolesti zavisnosti od igara na sreću. 

Predavanje je održala dr Milica Čkautović, specijalizant psihijatrije, REBT psihoterapeut iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Beogradu, sa bogatim iskustvom u prevenciji i lečenju bolesti zavisnosti.

U ime organizatora tribine, Asocijacije gejming operatera Srbije (AGOS), gostima se obratio predsednik asocijacije Dragan Škrbić, izrazio zahvalnost Kulturnom centru Zrenjanina što su inicirali da se tribina održi u njihovom gradu i istakao značaj kontinuirane edukacije javnosti o mehanizmima zaštite i prevencije bolesti zavisnosti od igara na sreću, sa ciljem da se pomogne pojedincima i porodicama koji su suočeni sa ovakvim izazovom. 

Foto: Agos

AGOS

Tribini su prisustvovali predstavnici školskih ustanova i institucija koje se bave temom socijalne i zdravstvene zaštite, kao i menadžeri i zaposleni kod priređivača igara na sreću, a po završetku predavanja, prisutni su učestvovali u diskusiji. 

I na ovoj tribini otvorena su važna pitanja vezano za problem bolesti zavisnosti od igara na sreću, a dr Čkautović je u okviru svog predavanja govorila o važnosti postavljanja zdravih granica, prepoznavanju problema kod različitih tipova ličnosti i stavljanju fokusa na prevenciju zavisnosti od igara na sreću. Takođe, ispred Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, izrazila je zahvalnost udruženju AGOS što angažuje stručnjake koji se bave edukacijom na ovu temu, ali i na inicijativi da se ovakvi događaji organizuju u različitim gradovima naše zemlje.

Udruženje priređivača igara na sreću „AGOS“ je jedinstvena, neprofitna organizacija osnovana sa ciljem unapređenja poslovanja, stvaranja povoljnijeg ekonomskog ambijenta i uopšte efikasnije saradnje na tržištu Republike Srbije kad je ova industrija u pitanju.
Jedna od centralnih aktivnosti AGOS-a je borba za prevenciju bolesti zavisnosti od igara na sreću, širenje svesti o rasprostranjenosti ovog problema, kao i pronalaženje načina da se postave zdrave granice. AGOS pruža mogućnost ljudima da ukoliko prepoznaju simptome zavisnosti, bilo kod sebe ili kod bliskih osoba, da pozovu besplatno SOS telefonsko savetovalište (0800 301 302) ili da se pismenim putem obrate stručnom timu, kako bi im se ukazala adekvatna pomoć i podrška (agospodrska@gmail.com). Detaljnije o svemu ovome možete pronaći na web sajtu https://agos.rs/ 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading