ZBOG OVE FOTOGRAFIJE SRBIJA JE GRCALA U SUZAMA: Đorđe sa knedlom u grlu čitao poruku - evo kako danas živi mala Zorica ''iz izloga'' (FOTO)

Autor:

Vesti

28.09.2023

00:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primer da život ume da bude dobar prema onima koji to zaslužuju je upravo poruka koju je Đorđe Đoković juče dobio!

ZBOG OVE FOTOGRAFIJE SRBIJA JE GRCALA U SUZAMA: Đorđe sa knedlom u grlu čitao poruku - evo kako danas živi mala Zorica ''iz izloga'' (FOTO)

Foto: pixabay.com

Slučaj devojčice Zorice koja sa čežnjom u očima koja kroz staklo izloga posmatra rođendansku žurku i devojčicu koja pije sok, raznežila je celu Srbiju. Pogled je uhvaćen kroz objektiv valjevskog fotografa Đorđa Đokovića, a fotografija je nazvana "Život sa druge strane" i osvojila je prvu nagradu na konkursu "Nacionalne geografije" na temu "Ljudi".

Primer da život ume da bude dobar prema onima koji to zaslužuju je upravo poruka koju je Đorđe Đoković juče dobio - mala Zorica je sada u hraniteljskoj porodici!

- Mala Zorica sa tvoje fenomenalne nagrađivane slike je sada u hraniteljskoj porodici, kod divne žene. Krenula je u prvi razred, izdvojeno odeljenje u selu koje pripada Osnovnoj školi u Kamenici - piše u poruci koja je Đorđu ulepšala dan.

"Za mene nema veće nagrade ako joj se posle fotografije život promeni na bolje"

Đorđe je u izjavi za "Blic" kazao da je "osećaj fantastičan" jer je jedna fotografija obišla široke mase i stvorila veliki odziv kod ljudi. Fotografija je, prema njegovim rečima, privukla pažnju na Zoricu, a i njega kao fotografa.

Osećaj je zaista fenomenalan! Nadam se iskreno da ako joj se život promeni posle ove fotke, naravno na bolje, iskreno za mene nema veće nagrade - rekao je on za "Blic".

Najviše ga raduje, kako kaže, to što je Zorica krenula u školu.

- Što neće biti gladna, što jok neće biti zima, što će moći da, bar se nadam, ima normalno odrastanje i da će zaista biti srećna! - poručuje on. Dodaje i da mu je "puno srce ako je fotografijom barem malo doprineo tome".

U istom kadru prikazao najveću teskobu sveta

Fotografija dve devojčice, od kojih je jedna lepo doterana, sa sokićem u rukama, dok druga čežnjivo, naslonjene glave na staklo sa spoljne strane gleda u vršnjakinju i sokić, masovno se delila društvenim mrežama i gledala se sa knedlom u grlu. Đorđe je tada uspeo da u istom kadru predstavi najveću teskobu sveta.

Sa jedne strane je bila devojčica koja je pila sokić i slavila svoj rođendan, a sa druge ona - devojčica koja je želela isto to... Zorica je tada živela u trošnoj kući sa bakom i dekom koji su vodili računa o njoj. Ekipa Prve televizije je tada tražila devojčicu od Valjeva, preko Lajkovca i uspela da je pronađe u Obrenovcu.

Njen deka Veljko Marinković je prošle godine kazao da vodu "pozajmljuje" od komšije, kako bi Zorica uvek bila čista i uredna, o čemu ponajviše baka vodi računa.

- Bila je kako ne treba, sad sam je ja ošišala, doterala, perem joj kosu, sve... Živimo od moje penzije, imam penziju 20.000 dinara - kazala je tada baka Dušica Marinković.

Objektiv ume da zabeleži i surovu stvarnost

Kako je tada rekao fotograf Đorđe Đokovića, svet može biti lepši kada se gleda kroz objektiv, jer se kao fotograf uvek trudi da istakne ono najbolje, ali, dodaje da objektiv zna da zabeleži i jako surovu stvarnost.

- Baš iz takve stvarnosti je i nastala fotografija koja je dobila prvo mestu u kategoriji "Ljudi" na konkursu Nacionalne geografije. Nastala je tokom fotografisanja proslave prvog rođendana na kom sam bio angažovan. Volim da kažem da pravi fotograf mora biti prisutan svuda i uvek, jer samo tako se mogu zabeležiti neverovatni trenuci. Baš kao što je bio i ovaj. Jer pored svega onog osnovnog što se može beležiti na svim proslavama koje fotografišem, uvek pored toga nešto zna da privuče pažnju. Ova fotka i taj momenat su baš to. Trenutak u kom mlada Romkinja posmatra kroz izlog lokala jednu malu zadovoljnu devojčicu koja pije svoj sokić - kaže Đorđe Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading