30 GODINA HEMOFARM FONDACIJE – ZAJEDNO DO ZDRAVIJEG I SOLIDARNIJEG DRUŠTVA!

Autor:

Vesti

26.09.2023

14:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za svoj društveno odgovoran rad, Hemofarm fondacija je u prethodnih 30 godina dobila brojna priznanja.

30 GODINA HEMOFARM FONDACIJE – ZAJEDNO DO ZDRAVIJEG I SOLIDARNIJEG DRUŠTVA!

Foto: Hemofarm

Hemofarm fondacija obeležava 30 godina postojanja tokom kojih je realizovala više od 2.300 aktivnosti u vrednosti od oko 14 miliona evra. Tokom prethodnih 30 godina, Hemofarm fondacija pomogla je brojne zdravstvene ustanove u Srbiji doniranjem medicinskih aparata i opreme, i sprovela na stotine projekata i kampanja u oblasti zdravlja, obrazovanja i kulture, kojima je nastojala da unapredi zdravlje i kvalitet života ljudi u Srbiji.

- Hemofarm fondacija je od svog nastanka brinula o zdravlju i kvalitetu života ljudi. Pomagali smo bolnice, pokretali projekte, kampanje i akcije u oblasti zdravlja, ulagali u obrazovanje i kulturu. Borili smo se protiv predrasuda koje prate doniranje organa i mentalno zdravlje, jer kada je reč o borbi za život, tu nema kompromisa. Danas, kada obeležavamo 30 godina postojanja, imamo motiv više da nastavimo da budemo primer u zajednici i inspirišemo druge. Samo zajedno možemo do ojačamo zdravstveni sistem u Srbiji, podstaknemo društvo na odgovornost prema sopstvenom zdravlju, motivišemo i mobilišemo ga na empatiju i solidarnost za generacije koje dolaze - rekao je povodom jubileja fondacije Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

Značajni i u javnosti najviše prepoznati projekti Hemofarm fondacije su kampanja "Najvažniji poziv u životu" o važnosti doniranja organa, kampanja "Nesalomivi" koja se bori protiv depresije i stigme, projekat psiho socijalne podrške stanovništvu "Na kafi sa psihologom", kao i Program za obrazovanje "Možeš i ti" koji je do danas podržao 3.720 akademaca.

Na inicijativu Hemofarm fondacije ustanovljena je SOS linija za borbu protiv depresije "Nesalomivi" 0800 001 002, na kojoj rade psiholozi i psihijatri četiri Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti u Vršcu, Kovinu, Novom Kneževcu i Gornjoj Toponici putem koje je, u poslednje dve godine, podršku dobilo više od 17.000 ljudi.

Za svoj društveno odgovoran rad, Hemofarm fondacija je u prethodnih 30 godina dobila brojna priznanja, a samo u poslednjih osam i po godina nagrađena je sa preko 40 priznanja na nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading