AKO VAM SE OVO DEŠAVA PRE SPAVANJA ZNAČI DA IMATE PROBLEM SA SRCEM: Obratite pažnju na sledeće SIMPTOME, ako se ponavljaju odmah kod LEKARA!

Autor: M.O.

Lifestyle

25.09.2023

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkrijte na vreme problem sa srcem.

AKO VAM SE OVO DEŠAVA PRE SPAVANJA ZNAČI DA IMATE PROBLEM SA SRCEM: Obratite pažnju na sledeće SIMPTOME, ako se ponavljaju odmah kod LEKARA!

Foto: Photo by Adi Goldstein on Unsplash

Ilustracija

Od kardiovaskularnih bolesti u našoj zemlji umre oko 52.000 ljuti, što znači da prosečno nestaje grad veličine Zaječara svake godine. 

Vodeći je uzrok smrti koji zauzima veoma visoko mesto i koronarna bolest srca ili ishemijska bolest.

Dotok krvi je u srcu blokiran kada se desi nagomilavanje naslava u koronarnim arterijama. 

Republika

Foto: Shutterstock

Ovaj simptom pre spavanja ukazuje na bolesti srca

Najčešći simptomi koronarne bolesti srca su bol u grudima, kratak dah, bol u celom telu i osećaj slabosti.

Majk Miler je profesor kardiovaskularne medicine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Merilend, rekao je da bi se bolest mogla pojaviti i na dosta suptilniji način - tokom spavanja. 

- Kada vam misli noću odlutaju, možete čuti sopstveno disanje ili zvukove u stomaku. Ali na koronarnu bolest može ukazivati zvuk vašeg sopstvenog srca - objasnio je doktor koji ističe da je teško čuti otkucaje sopstvenog srca osim ako ste samo trčali uz stepenice ili ste radili neku drugu intenzivnu aktivnost.

- Umesto prilagođavanja položaja spavanja, bilo bi dobro da o tome razgovarate sa svojim lekarom - dodao je on.

Jako lupanje srca takođe može biti znak veoma niskog krvnog pritiska, niskog šećera u krvi, anemije, dehidracije ili efekata lekova koje uzimate. 

Zato ukoliko primetite neke od signala koje vam organizam šalje, nemojte da ih zanemrujete, već prvo popričajte sa svojim lekarom.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading