NIGDE GA NEMA, A IPAK KORISTI STAN! Beogradska stanodavka na velikim mukama! SVAKI SAVET JE DOBRODOŠAO ZA REŠAVANJE GOTOVO NEREŠIVE SITUACIJE!

Autor:

Vesti

20.09.2023

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenzije između stanodavaca i zakupuca traju već godinama, naročito u Beogradu, a dodatno su povećane dolaskom Rusa u Beograd, što je značajno uticalo na porast cena kirija.

NIGDE GA NEMA, A IPAK KORISTI STAN! Beogradska stanodavka na velikim mukama! SVAKI SAVET JE DOBRODOŠAO ZA REŠAVANJE GOTOVO NEREŠIVE SITUACIJE!

Foto: Shutterstock

Stanodavci, koliko god da skupo izdaju stan, para im nikad dosta i večito imaju zamerke na održavanje stana, dok sa druge strane, zakupci stalno ističu da kirije nisu u skladu sa kvalitetom prostora koji se izdaje, pa otud stalna netrpeljivost između ove dve strane.

Nekad se dešava i da dolazi do javnog prepucavanja stanodavaca i zakupaca preko društvenih mreža, a dešava se i da jedne druge i traže preko njih, jer drugačije ne mogu da stupe u kontakt.

Na taj korak se odlučila i jedna Beograđanka, koja pojma nema gde joj je stanar, a možda to i ne bi bio toliki problem, da joj nije dužan čak dve kirije.

- Stanar je u mom stanu deset meseci. Imamo ugovor, prijavljen je na adresi. Nije platio kiriju za prošli mesec, jer je bio van zemlje, uvazila sam to. Sada bi trebalo da plati dve kirije, međutim, on se više uopšte ne javlja, iako i dalje koristi stan. Zakup za 1.5-soban opremljen stan je 300 evra, a depozit je bio 100 evra. Svaki savet je dobrodošao za rešavanje ove situacije, prvi put mi se ovo dešava - napisala je jedna gospođa na Fejsbuk stranici "Izdavanje stanova Beograd" i zatražila savet.

Vrlo brzo ga je i dobila, a naravno saveti su se razlikovali, u zavisnosti da li su ga davali zakupci ili zakupodavci.

Republika

Foto: Shutterstock

Stan, ključevi, Ilustracija

 

- Ja bih otišla do policijske stanice, prijavila da imam problem, da ne plaća, da se ne javlja na pozive, pokazala ugovor. U zavisnosti šta vam oni kažu, delovala bih dalje. Na kraju krajeva imate ključ, saznajte kada nije tu, idite i promenite bravu, moraće da vas kontaktira. Ali svakako u policiji ostaje dokaz da ste bili i prijavili problem, da ne ispadne na kraju da on prijavi vas kako je sve platio a vi promenili bravu i onemogućavate ga da stanuje - posavetovala je jedna žena.

- Ma angažuj neke gorile da vidiš kako će ga izbaciti...Imala-sam takav slučaj. 

Bilo je i onih koji su smatrali da se mladić možda ne krije, već da ne može iz opravdanih razloga da se javi.

- Ako je sve plačao i javljao se, a onda odjednom ga nema samo poslednji mesec, prvo bih pomislio da mu se nešto možda desilo i da ne može, a ne da neće da se javi. Možda mu je negde pozlilo... To se rešava što uz dva svedoka i možda policiju otvorite uz zapisnik stan svojim kljućem samo da utvrdite sa mu nije pozlilo u stanu. Pomoću policije da možda nije u bolnici ili možda nešto i gore. Tek nakon toga možete sumnjati u njega, ako je sve do tada plaćao.

A šta kaže zakon o kada je u pitanju ovakav slučaj pročitajte ovde.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading