OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE POVODOM NESREĆE U PEĆINCIMA: Prati se postupanje i aktivnosti škole!

Autor:

Vesti

15.09.2023

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom nesreće koja se u ponedeljak dogodila u Osnovnoj školi ''Slobodan Pajić Baja'' u Pećincima, oglasilo se i Ministarstvo prosvete.

OGLASILO SE MINISTARSTVO PROSVETE POVODOM NESREĆE U PEĆINCIMA: Prati se postupanje i aktivnosti škole!

Foto: Google maps

U Osnovnoj školi ''Slobodan Pajić Baja'' u Pećincima, u ponedeljak je došlo do incidenta kada je za vreme časa fizičkog vaspitanja jednom učeniku razbijena glava gvozdenom kuglom za bacanje, a tim povodom se oglasilo i Ministarstvo prosvete i poručilo da u situacijama poput ove  reaguje takozvana prva mreža zaštite - škola, službe medicinske pomoći, policija.

- Prema informacijama kojima Ministarstvo prosvete raspolaže, OŠ "Slobodan Pajić Baja" u Pećincima je nakon nesreće koja se desila na času fizičkog pozvala Hitnu pomoć, roditelje i razrednog starešinu učenika. Dečak je zbrinut u zdravstvenoj ustanovi i, što je najvažnije, oporavlja se od povreda - naveli su za Kurir iz ministartva i dodali:

- Bez obzira na to što je situacija koja se desila u školi nesrećni slučaj i što nije bilo namere da se bilo ko povredi, škola će u cilju prevencije ovakvih nezgoda sprovesti niz preventivnih i vaspitnih aktivnosti sa učenicima i roditeljima koje se odnose na pravila ponašanja i mere bezbednosti u školi. Ministarstvo prosvete i Školska uprava Novi Sad prate postupanje i aktivnosti škole.

Podsetimo, dečak je dobio tešku frakturu lobanje, a iz Dečje klinike u Tiršovoj poručili da je on operisan i da je u stabilnom stanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading