EVO KAKO SE DEVOJČICA IZ KADE SNAŠLA U ŠKOLI: Kreativna je i uživa u crtanju! Deca su je odlično prihvatila! Od deteta sa potpuno atrofiranim mišićima, sad ne možeš da je skineš s bicikla!

Autor:

Vesti

11.09.2023

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

L.P, koja je polovinom juna smeštena u hraniteljsku porodicu, posle užasa koji je doživala u biološkoj porodici, raduje se svakom odlasku u školu, pre svega druženju sa ostalom decom

EVO KAKO SE DEVOJČICA IZ KADE SNAŠLA U ŠKOLI: Kreativna je i uživa u crtanju! Deca su je odlično prihvatila! Od deteta sa potpuno atrofiranim mišićima, sad ne možeš da je skineš s bicikla!

Foto: ST/D. KADIĆ, MUP

Devojčica L.P (8), koju je otac držao zatočenu u kadi godinama, pošla je u prvi razred i odlično se uklopila, saznaje Republika od izvora uključenih u ovaj slučaj!
Najviše se raduje druženju sa decom, koja su je fantastično prihvatila, a posebno uživa u crtanju. 

Foto: Ministarstvo za rad

Devojčicu je u hraniteljskoj porodici prošlog meseca obišla ministarka Darija Kisić

- Mala L. se odlično uklopila u školi, raduje se svakom odlasku, učenju i pre svega druženju sa drugarima. Učiteljica i drugari su joj vrlo posvećeni u uvek spremni da joj pomognu. Budući da je početak školske godine, još uvek nije krenula sa učenjem slova i ozbiljnog gradiva, ali vrlo brzo usvaja i primenjuje svo gradivo. Kreativna je i uživa da crta - kaže izvor našeg portala i dodaje:

- U slobodno vreme vozi bicikl i druži se sa drugarima. 

L.P. je sredinom juna smeštena u hraniteljsku porodicu, nakon što je izvesno vreme provela u zdravstvenoj ustanovi na oporavku.

Foto: Dragan Kadić

Ovde je devojčica provela godine

Vukašin Čobeljić, psiholog iz Tiršove, gde je devojčica bila smeštena, otkrio je da je ona primljena u bolnicu sa samo 10 kilograma i da je smeštena u krevetac za bebe! On je tada kazao i da su devojčici mišići potpuno atrofirali. 

- Mišićne mase nema, ali to će ići u dobrom smeru. U nedelju je bila na terasi, bojila je uskršnje jaje sa vaspitacicom, koja je napisala njeno ime, a devojcica je uspela da ga precrta.  U početku je imala jedva snage da se drži, a u nedelju je već mogla da napravi neki korak uz pomoć osoblja. Oporavak ide u pravom smeru - naveo je psiholog. 

Foto: ST/D. KADIĆ, MUP

Otac je godinama zlostavljao ćerku

Podsetimo, ona je u aprilu pronađena u stanu u Mirijevu, zatočena u kadi, slaba, neuhranjena i zdravstveno zapuštena.

Nju je otac, zavisnik od droge i alkohola, držao zatočenu godinama, a za slučaj se saznalo kada je pretukao vanbračnu suprugu pa ga je prijavila policiji. Nadležnima je tada otkrila i da njen vanbračni partner ima dete iz prethodne veze/braka, a koje je doslovno zaključano u kupitalo.

Protiv oca je pokrenut postupak, na teret mu se stavlja krivično delo nasilje u porodici, zlostavljanje i mučenje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading