ŠOLAK OTPUŠTA NOVINARE, PUKO S PARAMA: Posle "Danasa" pljušte otkazi i na Novoj!

Autor:

Vesti

31.08.2023

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa oko dvadesetak novinara i urednika iz štampanog izdanja i sa sajta je prekinuta saradnja.

ŠOLAK OTPUŠTA NOVINARE, PUKO S PARAMA: Posle "Danasa" pljušte otkazi i na Novoj!

Foto: Promo Public

Dragan Šolak

U listu "Nova" i portalu "Nova.rs", kako saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS) četvoro stalno zaposlenih novinara dobilo je otkaz, a sa velikim brojem honorarnih saradnika, zbog, kako kažu, "smanjenja troškova rada", raskinuta je saradnja.

- Osim sa mnom, sa oko dvadesetak kolega iz štampanog izdanja i sa sajta je prekinuta saradnja. Sve nam je saopšteno usmeno, nije bilo nikakvog pisanog obaveštenja. Prihvatio sam da me proglase za tehnološki višak, a sada idem na odmor - rekao je Udruženju novinara Srbije (UNS) novinar Nove, koji je želeo da ostane anoniman.

Glavni i odgovorni urednik i direktor portala Nova.rs Mihajlo Jovićević rekao je za UNS da je saradnja raskinuta sa četvoro stalno zaposlenih novinara i nekoliko honorarnih saradnika.

- Nova.rs neće nastaviti saradnju sa određenim brojem honorarnih saradnika i četvoro stalno zaposlenih novinara i urednika na portalu i u novinama, a zbog želje da se bolje prilagodi situaciji na tržištu i ojača one sektore medija koji mogu doneti veći kvalitet portalu i novinama - naveo je Jovićević.

Na pitanje UNS-a sa koliko je tačno honorarnih saradnika prekinuta saradnja nije želeo da odgovori. Honorarni saradnici su, kako kaže, bili spoljni saradnici, a ne novinari koji su svakodnevno bili u redakciji.

Jovićević dodaje da ova odluka neće uticati na kvalitet sadržaja na portalu Nova.rs.

- Cilj odluke je da se sa novom sistematizacijom otvori mogućnost za dodatne sadržaje portala i stavi veći fokus na postojeće, koje možemo da unapredimo i bolje plasiramo. Kao što znate, Nova.rs je mlad proizvod koji je - uprkos tome što je od pre godinu dana među pet najčitanijih portala u Srbiji - i dalje u fazi rasta i razvoja - navodi Jovićević.

On ističe da je neophodno u hodu donositi odluke koje bi doprinele ostvarivanju dobrih rezultata, a da to nije uvek lako.

- Da bismo nastavili da svakog meseca stižemo do tri miliona korisnika interneta u Srbiji, potrebno je da u hodu procenjujemo koji je najbolji put da te rezultate ostvarimo, na tržištu koje je u velikoj meri pod kontrolom države i zato "neprijateljski" nastrojeno prema Nova.rs koji radi u okviru Junajted medija grupe - navodi Jovićević.

Podsetimo, prošle nedelje je rukovodstvo dnevnog lista "Danas“, čiji je vlasnik takođe Junajted grupa odlučilo da, zbog "smanjenja troškova firme" , četvoro stalno zaposlenih dopisnika raskine Ugovor o radu.

Direktorka Dan grafa, izdavača "Danasa" Aleksandra Mitić UNS-u je potvrdila da je saopštila dopisnicima da će sa njima biti raskinut ugovor o radu i da im je ponudila honorarnu saradnju, jer su "u poslovnom gubitku i moraju da smanje troškove". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading