HEROJI IZ SRBIJE NASTAVILI BORBU SA BUKTINJAMA U GRČKOJ: Spasojević: "Naši vatrogasci iznad sela Provatonas prate liniju požara i sprečavaju njegovo širenje"

Autor:

Vesti

28.08.2023

15:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uputio je u Grčku 30 vatrogasaca-spasilaca kao pomoć

HEROJI IZ SRBIJE NASTAVILI BORBU SA BUKTINJAMA U GRČKOJ: Spasojević: "Naši vatrogasci iznad sela Provatonas prate liniju požara i sprečavaju njegovo širenje"

Foto: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, koji su upućeni u Grčku kako bi kolegama i bratskom grčkom narodu pomogli u gašenju požara na otvorenom nastavili su i danas svoje angažovanje. 

Naši vatrogasci na lokaciji iznad sela Provatonas, prate liniju požara i sprečavaju njegovo širenje“, istakao je Milorad Spasojević, vođa tima Sektora za vanredne situacije.

 

 

Podsetimo, pripadnici tima iz Srbije, sa šest vozila i opremom za rad, po stizanju na lokaciju zatekli su veliku opožarenu površinu.

Kako je Spasojević ranije naveo, požarom je obuhvaćena velika površina i požar se širi u nekoliko pravaca.

Radili smo na dve lokacije i dali svoj maksimum u sprečavanju širenja požara”, istakao je tom prilikom vođa tima.

Na osnovu dogovora predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Republike Grčke Kirijakosa Micotakisa, po nalogu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, Sektor za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova uputio je u Grčku 30 vatrogasaca-spasilaca kao pomoć u gašenju požara u toj zemlji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading