PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM STIGLI U SRBIJU! Evo koje delove zemlje su prvo zahvatili i kakvo nas jutro čeka

Autor:

Vesti

15.08.2023

22:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ostalim predelima Srbije biće uglavnom suvo

PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM STIGLI U SRBIJU! Evo koje delove zemlje su prvo zahvatili i kakvo nas jutro čeka

Foto: Pixabay.com

Nevreme

Ove večeri jačih pljuskova sa grmljavinom ima u Pomoravlju, Podunavlju, u delovima Šumadije, na jugu Banata, u Braničevskom okrugu i na istoku Srbije.

Ovi sistemi premeštaju se u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu, a prema ponoći zahvatiće i šire područje Beograda.

Inače, u ovim predelima Srbije kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se tokom cele noći, pri čemu će biti i obilnjih padavina, a do jutra će ponegde pasti i preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Ne postoji opasnost od jačih oluja i grada, ali se lokalno očekuju jači grmljavinski procesi.

U ostalim predelima Srbije biće uglavnom suvo.

Inače, Srbija je ovih dana pod uticajem visinskog ciklona, koji se svojim centrom premešta preko Srbije dalje prema severu.

On će sutra tokom dana odmaknuti dalje na sever preko Mađarske, pa će na jugu Srbije već od jutra biti vedro, a razvedravanje će se prema podnevu širiti i prema severu Srbije, gde će još tokom jutra i dela prepodneva biti kiše i pljuskova sa grmljavinom, u jutarnjim časovima i obilnijih.

Položaj ciklona je takav da se preko našeg područja oblačni i padavinski sistemi premeštaju u jugoistočnoj visinskoj struji prema severozapadu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading