NOVO UPOZORENJE RHMZ! Evo kada stiže JAKO nevreme, kiša će liti kao iz kabla, na udaru OVI delovi Srbije

Autor:

Vesti

15.08.2023

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se dalje na vodi na sajtu RHMZ, tokom dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar

NOVO UPOZORENJE RHMZ! Evo kada stiže JAKO nevreme, kiša će liti kao iz kabla, na udaru OVI delovi Srbije

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ, Shutterstock

Hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ), najavio je da se u Srbiji ovog posle podneva i večeri očekuje promenljivo vreme, mestimično sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

- Posle podne i uveče u Srbiji biće promenljivo, mestimično sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, osim na zapadu zemlje i u Sremu gde će se zadržati suvo vreme - navodi se u najavi RHMZ-a.

Kako se dalje na vodi na sajtu RHMZ, tokom dana će u košavskom području duvati umeren i jak jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno biti i olujne jačine (oko 17 m/s)

Tokom noći i sutra ujutru pljuskovi

Tokom noći i sutra ujutru intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom i većom količinom padavina, između 15 i 30 l za kratak vremenski period, očekuju se u Banatu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu, navodi se u RHMZ najavi.

Nestabilno vreme do petka

Da podsetimo, u Srbiji će posle višednevnog sunčanog i toplog vremena doći do promene i očekuje se da od utorka posle podne do petka bude nestabilno uz mogućnost pljuskova, a sredinom nedelje se očekuje i malo svežije.

U najnovijoj vremenskoj prognozi meteorologa Marka Čubrila najavljeno je da će ponovo biti toplo i vrlo toplo do oko 25. avgusta, a onda je moguće osveženje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading