OTAC SUDIJE NA DIVLJE GRADIO: Saša Kuveljić zidao zgradu na Zvezdari bez potrebnih dozvola, a ćerka u to vreme bila direktorka u dve povezane firme!

Autor:

Vesti

12.08.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Firme koje je vodila Kuveljićeva su u likvidaciji, odnosno stečaju.

OTAC SUDIJE NA DIVLJE GRADIO: Saša Kuveljić zidao zgradu na Zvezdari bez potrebnih dozvola, a ćerka u to vreme bila direktorka u dve povezane firme!

Foto: ST/Vladimir Lukić, Privatna arhiva

Otac Jovane Kuveljić, sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu, Saša Kuveljić, inače vlasnik nekoliko firmi, nelegalno je zidao po Beogradu, vidi se po izvodima iz Katastra.

I sama Jovana Kuveljić, pokazuju podaci sa sajta Agencije za privredne registre (APR), bila direktor u dve firme povezane s firmama njenog oca u vreme dok je njegovo preduzeće nelegalno zidalo.

Pre nego što pređemo na glavni deo priče, recimo da smo do ovih saznanja došli nakon što smo pre nekoliko dana objavili tekst o tome kako otac sudije učestvuje kao stranka koja tuži u parnici u Prvom osnovnom sudu, u kom radi njegova ćerka. Taj slučaj dobila je sudija koja je bliska s Jovanom Kuveljić i presudila je u korist njenog oca. Reagovao je, srećom, Viši sud i ukinuo presudu.

Prethodni tekst pročitajte OVDE.

JAVIO SE

Posle objavljivanja tog teksta, našoj redakciji javili su se sagovornici koji su ukazali da je ono o čemu smo pisali samo vrh ledenog brega. Ukazali su nam na firme oca sudije Kuveljić i preduzeća koja je ona vodila pre nego što je postala sudija. Proverili smo informacije i pokazale su se kao tačne.

Prema podacima sa sajta Katastra, na Zvezdari, u ulici Laze Dokića 6, nikla je zgrada na zemljištu koje je u vlasništvu četvorice muškaraca, uključujući i Sašu Kuveljića, a oni su upisani i kao vlasnici objekta. Na sajtu Katastra se takođe navodi i da je ova zgrada, korisne površine 1.160 metara kvadratnih, "upisana po zakonu o ozakonjenju objekata".

To znači da je otac Jovane Kuveljić, zajedno s ostalim investorima, sazidao ovu zgradu nelegalno, a onda ušao u proceduru legalizacije.

- Saša Kuveljić ima nekoliko firmi, pretežno se bavi zidanjem zgrada po Beogradu. Međutim, čovek zida nelegalno. Napravi zgradu bez potrebnih dozvola, pa onda juri da je ubaci u legalne tokove. Tako je uradio sa zgradom na Zvezdari - kaže izvor našeg lista, koji se javio našoj redakciji posle prvog objavljenog teksta o ovoj porodici.

NEMA MEJLA

Kuveljić ima nekoliko firmi, a sudija Jovana Kuveljić je bila direktor u dve njegove firme - "Auto kuća Vuk" i "Beogradske nekretnine".

"Auto kuća Vuk" je u likvidaciji od 2014, a Jovana Kuveljić je obavljala funkciju direktora, dok je kao vlasnik upisan njen otac Saša Kuveljić. Sudija Jovana Kuveljić bila je povezana i s firmom "Beogradske nekretnine", obavljala je funkciju direktora, a firma je završila u stečaju. "Beogradske nekretnine" je tužilo više pravnih lica, uključujući i "Telekom", "La fantana", "Stanart", "Atalian global services - RS"...

Srpski telegraf je pokušao da dođe do Kuveljića - na broj telefona naveden na sajtu kao kontakt za jednu od firmi - "Beosan gradnja", niko se nije javljao, dok na sajtu APR nema navedene mejl adrese za prijem pošte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Paja

12.08.2023 21:43

Proverite zgradu na Vozdovac na adresi Vojvode stepe 219,takodje veliki kriminal isto odradjena falc potvrda o ozakonjenju i nelegalno priljučili struju a opet ćerka vršila pritisak sa svojim uticajem

Pandurov

14.08.2023 16:56

@Paja - Imaju Kuveljići i voćnjake u Irig koje su podigli na osnovu pozajmica Fonda za razvoj Vojvodine koje nisu vraćali i sada ih fond tuzi za te iste pozajmice ali sudija Jovana je tu da opstruise te sudske predmete