ZDRAVKA JE BEBU IZVADILA IZ WC ŠOLJE, A LJUBINKO SEKAO PUPČANU VRPCU DOK JE DETE VRIŠTALO OD STRAHA: Potresna i dirljiva priča o DEVOJCI koja se porodila na autobuskoj stanici (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.08.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada ženska osoba porodila se juče na Beogradskoj autobuskoj stanici u Beogradu i na svet donela dečaka, dve osobe su priskočile odmah u pomoć, a pored njih, u prolazu se našla i jedna medicinska sestra.

ZDRAVKA JE BEBU IZVADILA IZ WC ŠOLJE, A LJUBINKO SEKAO PUPČANU VRPCU DOK JE DETE VRIŠTALO OD STRAHA: Potresna i dirljiva priča o DEVOJCI koja se porodila na autobuskoj stanici (VIDEO)

Foto: ST/Vladimir Lukić, Pixabay

Devojka (18) porodila se juče na dolaznom peronu Autobuske stanice u Beogradu. U momentu kada se sve izdešavalo, devojka se našla u toaletu autobuske stanice, dok je čekala autobus na putu iz Kovina do Kuršumlije. 

Naime, za portal Republika, svoju ispovest podelili su radnik obezbeđenja i higijeničarka koji su se u tom momentu našli tu.

- Zahvaljujući koleginici koja je radila u toaletu, meni i ostalim kolegama koji su bili tu da pripomognu šta treba, jedna ženska osoba donela je na svet dečaka. Negde oko 13 časova, dolaskom na lice mesta, zatekli smo mladu osobu u kabini i bebu pored nje - ispričao je radnik obezbeđenja, Ljubinko Mlađenović za Republiku.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Ljubinko Mlađenović

Kako nam je ispričao, istog trenutka je pozvao hitnu pomoć, a u potpunom čudu našao se operater u Hitnoj pomoći, koji nije mogao da veruje šta čuje.

- Čuo sam da je odložio slušalicu i da je povikao "Hitno". Mene je posavetovao da pupčanik vežem sa nečim samo čvrstvo, do dolaska hitne pomoći, to je jedino ono što smo mi mogli da uradimo. Mi ovde imamo pribor za prvu pomoć, uzeo sam odmah zavoj, zavio sam tu pupčanu vrpcu. Ljudi su doneli ćebe, stavili smo bebu pored majke. Sve se dešavalo u roku od 6,7 minuta, koliko je i trebalo Hitnoj pomoći da dođe - objašnjava Ljubinko. 

Kako je Ljubinko rekao, mlada mama u tom momentu nije bila sama, na stanici je bila sa svojom dvogodišnjom ćerkom i majkom. Ćerka se rasplakala kada je čula da mama plače, a kako Ljubinko kaže, nije više ni siguran da li je porodilja plakala od sreće ili bolova, ili i od jednog i od drugog. 

Za portal Republika, jedan od heroja dana nije krio uzbuđenje, s obzirom na to da na ovom radnom mestu radi već 28 godina, ipak ovako nešto nikada nije doživeo, pa je okarakterisao ovo kao jedinstven slučaj.

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Kako nam je rekao, po svemu sudeći, dete ima dobru ocenu i najbitnije je da su i beba i majka dobro. 

Na Beogradskoj autobuskoj stanici, zatekli smo i zvaničnog heroja dana, Zdravku Rutić, higijeničara ove stanice. 

Republika

Foto: ST/Vladimir Lukić

Zdravka Rutić

Zdravka je za naš portal ispričala momenat kada je zatekla trudnicu u toaletu kako se porađa, a beba je već tada bila u wc šolji. Prvo što je uradila jeste da je pozvala hitnu pomoć, a onda uzela rukavice i pritekla u pomoć. 

- Putnici su prolazili, ja sam vikala, dozivala sam njenu majku. Ona nije znala šta je snašlo. Dok je hitna došla, mi smo za to vreme okupali bebu, masirali je da dođe k sebi, ja sam bebu izvukla iz wc šolje i okrenula je, beba je bila modra, nije imala vazduha - priča Zdravka.

Ona objašnjava da porodilja uopše nije znala da će se to desiti baš tada, kako kaže, veruje da se porodila pre vremena. Međutim, sreća u svemu tome je da se u tom momentu našla i jedna medicinska sestra koja je pritekla u pomoć, i Zdravka joj se ovom prilikom zahvaljuje.

Zdravka se i sad oseća uzbuđeno, po svemu sudeći, telefon zvoni non stop, a čestitke i njoj samo pristižu. Nada se da će uskoro stupiti u kontakt sa mamom i da će imati prilike da poseti i nju i bebu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading