UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA U PLANDIŠTU: Borba za uređenje javnih površina

Autor:

Vesti

07.08.2023

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opština Plandište dobila je još jedan paket pomoći od Ministarstva zaštite životne sredine i dodatna sredstva za sufinansiranje realizacije projekta prevencije nelegalnog odlaganja i uklanjanja otpada

UKLANJANJE DIVLJIH DEPONIJA U PLANDIŠTU: Borba za uređenje javnih površina

Foto: Wikipedia/Cezary p

Početkom jula Ministarstvo zaštite životne sredine i opština Plandište potpisali su ugovor za realizaciju još jednog projekta uklanjanja divljih deponija. Cilj ovog projekta, pored uklanjanja divljih deponija, je i čišćenje i uređenje javnih zelenih površina, kreiranje zelenih oaza, kao i poboljšanje uslova života građana. 

Foto: Wikipedia-Dhscommtech

Divlje deponije zahtevaju neprestanu borbu

- Ukupna vrednost projekta iznosi 990.000 dinara, od kojih smo od Ministarstva zaštite životne sredine dobili ukupno 790.000 dinara dok je lokalna samouprava u skladu sa potpisanim ugovorom dužna da obezbedi 200.000 dinara kroz sopstveno učešce u realizaciji projekta. Ovo je još jedan u nizu važnih projekata za opštinu Plandište koji realizujemo zahvaljujući odličnoj saradnji koju imamo sa Ministarstvom zaštite životne sredine. U skladu sa realizacijom projekta uklanjanje divljih deponija Opština Plandište aktivno radi na uređenju javnih površina. Ovo je još jedan veliki projekat koji ima za cilj pojačanu brigu o zaštiti životne sredine, o uređenju zelenih površina i uklanjanju divljih deponija - poručio je na potpisivanju ugovora Jovan Repac, predsednik opštine Plandište.

Smetlište koje postoji na teritoriji opštine Plandište - organizovano, ograđeno, van naseljenog mesta se puni, pa će morati da se otvaraju nove kasete.

Urađena je studija za nove kasete, za proširenje deponije, pa se očekuje da se uskoro počne sa projektovanjem. 

*Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading