POSLE SLOVENIJE SNAŽAN CIKLON IDE KA SRBIJI: Meteorolozi upozoravaju: Cela zemlja biće pod OLUJNIM OBLAKOM, protivgradne rakete neće nam pomoći

Autor:

Vesti

04.08.2023

10:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladni i kišni talas prvo će doći u Sloveniju i Hrvatsku, a očekuje se da u pojedinim delovima za 36 sati padne kiše koliko za mesec dana

POSLE SLOVENIJE SNAŽAN CIKLON IDE KA SRBIJI: Meteorolozi upozoravaju: Cela zemlja biće pod OLUJNIM OBLAKOM, protivgradne rakete neće nam pomoći

Foto: Shutterstock, wikipedia

U Srbiji će još u danas biti sunčano i toplo, a zatim će doći do izraženije promene vremena i očekuju se grmljavinske nepogode, pad temperature za 15 stepeni i ogromna količina kiše za kratko vreme. Uz to u nekim delovima zemlje očekuje se i grad!

Hladni i kišni talas prvo će doći u Sloveniju i Hrvatsku, a očekuje se da u pojedinim delovima za 36 sati padne kiše koliko za mesec dana.

U najnovijoj vremenskoj prognozi meteorolozi "Weather2Umbrella" kažu da bi našu zemlju za vikend mogle da pogode jake oluje, a razlog tome je što se nad severozapadnom Evropom nalazi veoma snažan ciklon, sa centrom u blizini Britanskih ostrva i u sklopu njega prostire se i veoma izražen hladni front.


- Ovo nije uobičajeno vreme za ovaj deo godine. Superćelijske oluje su nešto novo što nam se desilo. Sad imamo prodor hladnog vazduha koji uglavnom dolazi krajem avgusta i početkom septembra. Dolazi do formiranja jakog ciklona. Kiša i grmljavina je već počela u Sloveniji, a olujni, grmljavinski oblaci doći će i u Srbiju sutra oko 14 časova - rekao je meteorolog Ivan Ristić za Kurir.

Dodao je da će doći do obilnih padavina i grada od kojeg se ne možemo zaštititi, kao i od novih poplava.

- Cela Srbija će biti pod tim olujnim oblakom i pašće dosta kiše sa olujnim vetrom, a biće i grada. Od grada se ne možemo zaštititi. Protivgradne rakete neće nam pomoći. Pašće oko 50 mm kiše i treba upozoiti građane jer već kad količina pređe 20 mm dolazi do bujučnih poplava, tako da će sektor za vanredne situacije sutra imati pune ruke posla. Leto ide na pauzu i imaćemo tri do četri dana maksimalnu temperaturu do 20 stepeni. Od utorka se vraća polako letnje vreme kada se očekuju prijatne temperature.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading