JAKO NEVREME POGODILO HRVATSKU: Grad pod vodom, stabla padaju! HLADNI FRONT JURI KA SRBIJI! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.07.2023

10:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Istri je došlo do grmljavine, dok se u Rijeci velike količine vode slivaju niz ulice.

JAKO NEVREME POGODILO HRVATSKU: Grad pod vodom, stabla padaju! HLADNI FRONT JURI KA SRBIJI! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Očekuje se pad temparature za nekoliko stepeni, a tmurni oblaci nadviće se nad većinom Hrvatske.

Najavljivano nevreme stiglo je u Hrvatsku. U Zagrebu i okolini duva i pada jaka kiša, a nebo paraju munje. Slično je stanje i u Istri, prenosi 24sata.hr.

U Istri je došlo do grmljavine, dok se u Rijeci velike količine vode slivaju niz ulice.

Kako javlja Direktorat civilne zaštite, na riječkom području stiglo je više dojava građana da je došlo do pada nekoliko stabala i otežanog odvijanja saobraćaja.

Zatražena je i jedna intervencija vatrogasaca u Malinskoj na Krku zbog prodora vode u jedan objekt.

Foto: Tanjug/AP

Nevreme u Hrvatskoj

U Zagrebu duva vetra, pada jaka kiša, a nebo paraju munje.

Dok je subota bila sunčana i prijatna, u nedelju je došlo do promene vremena. Očekuje se pad temparature za nekoliko stepeni, a tmurni oblaci nadviće se nad većinom Hrvatske.

Stiglo je nevreme, jako duva i pada kiša. Nebo paraju munje - kaže čitalac iz Velike Gorice za 24sata.hr.

Opet su za većinu Hrvatske upaljeni i meteoalarmi. Osječka, zagrebačka, karlovačka, gospićka i riječka regija su u "žutom upozorenju", što, objašnjava DHMZ, predstavlja "potencijalno opasno vreme". Upozorenja su za ove regije izdata zbog mogućnosti jačih pljuskova s grmljavinom.

HLADNI FRONT JURI KA SRBIJI

U ovom trenutku hladni front premešta se preko Hrvarske, Mađarske i severozapada Bosne i na svom putu uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom, ali i osetniji pad temperture vazduha.

Hladni front premešta se direktno prema Srbiji i prvi na udaru naći će se severozapadni deo Srbije i to već oko podneva, a prvi na udaru naći će se šire područje Sombora, Šida, Apatina i Bačke Palanke.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo od 30 do 50 mm kiše po kvadratnom metru, uz pojavu loaklnih poplava i bujica i to ne zbog izlivanja reka, zbog nemogućnosti da odvodni i kanalizacioni sistemi prihvate veću količinu vode u kratkom vremenskom intervalu.

Najveća opasnost od grmljavinskih oluja i nepogoda očekuje se posle podne i to u zapadnim i centralnim predelima Srbije, na području Šumadije, Pomovalja, Podunavlja, Braničevskog, Raškog i Rasinskog okruga, kao i na širem podruju Beograda.

Pogoršanje vremena sa padavinama najkasnije će stići na jugoistok Srbije i to tokom večeri, piše Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading