NEVREME POKOSILO SLOVENIJU! Jak vetar lomio krovove i čupao drveće, evo KAD se očekuje stabilizacija! (FOTO)

Autor:

Svet

25.07.2023

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni delovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu.

NEVREME POKOSILO SLOVENIJU! Jak vetar lomio krovove i čupao drveće, evo KAD se očekuje stabilizacija! (FOTO)

Foto: TANJUG/ FOTO STA

Slovenačke vlasti upozoravaju na nastavak nevremena ili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, naročito na severoistoku te zemlje. Narandžasto upozorenje je na snazi za celu Sloveniju, a na jugu postoji mogućnost popodnevne oluje sa gradom, javlja "Večernji list".

Zapadni delovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedeljak uveče i utorak ujutro pogodilo tu zemlju.

U pojedinim delovima zapadne Primorske i istočne Štajerske nema struje. Bez struje je ostalo oko 1.800 korisnika u području Slovenske Bistrice i Ptuja, saopštio je "Elektro Maribor".

Struje je nestalo i na području Celja, a nastala su i druga oštećenja na lokalnoj infrastrukturi. Prema podacima "Elektro Celja", bez struje je u utorak ujutro bilo više od 1.500 korisnika. Pojedini vozovi kasniće zbog nevremena, saopštile su Slovenačke železnice.

U severnom delu Primorske pao je grad koji je oštetio krovove, prozore i automobile. Oko 6.000 korisnika ostalo je bez struje na širem području Nove Gorice na zapadu zemlje, gde su snažni udari vetra čupali drveće i rušili krovove.

Očekuje se da će se vreme postepeo stabilizovati u sredu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading